Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Witam, zakupiłem sprzęt na firmę, sprzedawca miał zaznaczone że wystawia fakturę VAT po otrzymaniu przesyłki dostałem wiadomość że faktury VAT nie otrzymam, i że mogę zwrócić artykuł,artykuł który został już użyty i odpakowany najprawdopodobniej go już nie przyjmą, co w takiej sytuacji mam zrobić
@Client:100881475 sprzedawca miał a czy Ty zaznaczyłeś za chcesz fakturę ?
Tak, było zaznaczone i podane dane do faktury.
@Client:100881475 to teraz rozpocznij dyskusję, poproś o fakturę, skoro sprzedaje jako firma ma obowiązek ją wystawić, napisz że towar jest w użyciu, i możesz oddać używany ale żądasz zwrotu całej kasy, jak się nie zgodzi poproś o wsparcie US w celu otrzymania faktury 😄
ps. zgłoś też do allegro że nie wystawia faktur i ma ofertę nie zgodną z prawem 🙂
dzięki wielkie
@Client:100881475 pamiętaj że zgodnie z prawem sprzedawca ma czas na wystawienie faktury do 15 dnia miesiąca po którym nastąpiła sprzedaż, więc to że użyłeś produkt nie jest Twoją winą, mogłeś również używać przez miesiąc a potem się dowiedzieć że sprzedawca nie wystawi Ci faktury 😞
@kostas11 Allegro nic do tego czy ktoś wystawia faktury czy nie. Parę miesięcy temu toczyliśmy na ten temat dyskusje na gadane - jest wielu sprzedawców którzy mają konta firmowe i zaznaczają, że nie wystawiają faktur. Aż z ciekawości sprawdziłam co u tego pana o którym wtedy pisałam - nadal wystawia ogrom produktów, faktur nie wystawia teraz widzę że jeszcze ograniczył zwroty tam gdzie nie powinien 😅
@Health___Beauty nieprawda, regulamin allegro mówi o tym, że transakcje mają być zgodne z prawem
kupujący może spokojnie odstąpić od umowy i żądać zwrotu kasy nawet jeżeli używał produktu
@RED Tak ale Allegro nie ma kompetencji żeby to weryfikować. Skoro allegro daje sprzedawcy z kontem firmowym możliwość zaznaczenia czy wystawia fakturę czy nie to jak może nałożyć na niego jakieś sankcje jeśli zaznacza że faktury nie wystawia? Pomijam przypadek autora wątku gdy sprzedawca deklaruje, że fakturę wystawia po czym odmawia. I tu absolutnie zwrot z pełnym zwrotem środków nawet jeśli produkt był używany.
@Health___Beauty serwis ma możliwość weryfikacji, jest coś takiego jak biała księga podatników i sprawdzanie statusu vat, programy księgowe to robią serwis też to może robić
@RED Ale allegro liczy zysk a nie sprawdzanie białej księgi.