anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Falszywy opis produktu

Client:129270225
#1 Nowicjusz#

Do poniedzialku mam termin oddania zmywarki, ktora byla zle opisana, wirc kupilam to czego nie chcialam. Zaczelam rozmowe na czacie z [edycja] i pracownikami Allegro, ktory byli bardzo nie pomocni. Zmywarka na rok 2025 jest klasy E a byla mi sprzedana jako klasa A. Chcialam odeslac zmywarke jeszcze zanim ja dostalam ale nie bylo takiej mozliwosci bo 1.) Bylo mi powiedziane przez pracownika allegro ze musze prYjasc przesylke jesli chce dostac zwrot za przesylke. 2.) Kurier nie mial mozliwosci by dostarczyc przesylke i jednoczesnie ja odeslac do nadawcy. 3.) Nieodebranie przesylki spowodowaloby ze przesylka w ta i spowrotem by wtniosla ok 260zl, czego nie mam ochoty placic bo wina poprostu lezy po stronie sprzedawcy. Jeszcze dodam ze zmywarka przyszla uszkofzona z kodem F1 wiec nie da sie jej uruchomic. Na czavie z allegro oraz ze sprzedajavym sklepem (wedlug mnie oszustami) dostalam wiadomosc by czekac do 17go marca by wypelnic jakas ankiete o zwrot od allegro ale 17ty to rowniez ostatni dzien mozliwosci odeslania produktu. PotrEbuje porady czy jest mozliwosc zebym odeslala zmywatke na swoj koszt a pozniej dochodIla sie o zwrot poniesionyvh kosztow czy moze czekac do 17go i zobaczyc o co vhodI w tej ankiecie.... czy bede miala wtedy mozliwosc odeslania tej zmywarki 17go czy bedzie juz za pozno? Co chce osiagnac: chce zwrocic zmywarke na koszt sklepu oraz chce by zwrocili mi za przesylke, ktora oplacilam gdyz nie kupilabym tej zmywarki gdybym wiedziala ze jest to kategoria energetyczna E.

oznacz moderatorów
2 ODPOWIEDZI 2

MiMary
Moderatorka
Moderatorka

Cześć, @Client:129270225. Sprawdziłam Dyskusję oraz transakcję. 
Proszę, abyś w toku Dyskusji podesłała zdjęcia instrukcji lub towaru, na których widać opis klasy energetycznej zmywarki. Bez tego nie będziemy w stanie zweryfikować, czy otrzymany towar rzeczywiście różni się od tego, co sprzedający podał w opisie oferty. 
Poprosiłam już o interwencję w Dyskusji ze sprzedającym. Niedługo wypowie się w niej doradca i opisze dalsze kroki. 

Marysia
   Moderatorka
oznacz moderatorów

komis-bell
#21 Demiurg#

@Client:129270225 Obecna klasa energetyczna E to dawna klasa A+.
Możliwe, że urządzenie zostało wyprodukowane przed zmianą oznaczeń.

oznacz moderatorów