anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Gdzie pieniądze z anulowanego zamówienia?

Client:131154206
#7 Wielbiciel#
  • Anulowałem zamówienie (licytację) z powodu błędnego zakupu, w ciagu 3 dni nie dostałem pieniędzy za te zamówienie. Sprawdzałem konto banku i nie mam nic. Dla tego nie rozumiem gdzie oni są 
oznacz moderatorów
9 ODPOWIEDZI 9

Client:44052296
#21 Demiurg#

@Client:131154206 jaka metoda płatności?

oznacz moderatorów

#7 Wielbiciel#

Blik, przez IKO. Przez pół godziny szukałem w allegro finanse ale nic nie znalazłem. Myślałem że pieniądze będą na koncie allegro a potem nie mógł ich znaleźć 

oznacz moderatorów

LEW433
#21 Demiurg#

A jak to zrobiłeś i na jakim allegro to było?

oznacz moderatorów

#7 Wielbiciel#

Z aplikacji na telefonie, potem zastanowiłem się anulować zamówienie. Opłatę robiłem przez blik IKO

oznacz moderatorów

LEW433
#21 Demiurg#

Allegro zwykle rozumiem? ale jak BLIK to 5dni trwa zwrot ale dopiero jak sprzedajacy je zwróci i dostaniesz maila o zwrocie od Alelgro.

oznacz moderatorów

#7 Wielbiciel#

Dziękuję bardzo, nie wiedziałem tego że jeżeli opłata przez blik to czas na powrót nie 2 dni a 5 dni. Mam nadzieję że to pomogę 

oznacz moderatorów

az1rael
#21 Demiurg#

Z jakiego linka ta licytacja może fałszywka?

oznacz moderatorów

Client:35386082
#13 Ambasador#

Jak sprzedający zleci zwrot wpłaty to dostaniesz maila od allegro. Wcześniej niż pieniądze na koncie.
A sprzedający zgodził się na to, że odstąpujesz od wygranej licytacji i zwracasz towar? Bo licytacja to trochę innym prawem się rządzi niż zwykły zakup.

oznacz moderatorów

#7 Wielbiciel#

Tak, sprzedawca zgodził się, ponieważ nie odbierałem towaru (laptop Dell 55 zł) a tylko anulowałem zakup. Pani powiedziała że jest na wycieczce po prostu i w ciągu 14 dni będzie wszystko 

oznacz moderatorów