anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Gdzie szukać zwróconych środków z zakupu przez Allegro?

atakz
#1 Nowicjusz#

Witam.

sprzedawca mi napisał, że  wczoraj dokonał całego zwrotu a ja nie widzę środków ani na koncie, ani nie wiem gdzie mogą one się znajdować na moim koncie w Allegro, tak żebym mogła je wypłacić? Czas zwrotu też zostawia wiele do życzenia. Zwrot dokonany 16 .10 a sprzedawca wypłaca 21.12....

oznacz moderatorów
6 ODPOWIEDZI 6

xyz96
#21 Demiurg#

@atakz Taki zwrot pieniędzy trwa 3 dni robocze, więc poczekaj. Pieniądze trafią tam, skąd wyszły, a nie na konto Allegro. Za opóźnienie zwrotu wpłaty wystaw sprzedawcy negatywa. 

Jeśli sprzedawca odda pieniądze, otrzymasz powiadomienie mailowe od Allegro. Jeśli powiadomienia nie będzie, nadal nie oddał.

oznacz moderatorów

atakz
#1 Nowicjusz#

Zwrot zgłosiłam 16 października więc minęło znacznie więcej niż 14 dni. W Allegro widzę, że sprzedawca dokonał zwrotu środków, ale żadnego powiadomienia z Allegro nie otrzymałam, ani nie mam środków na koncie...

oznacz moderatorów

mdrogeria
#21 Demiurg#
oznacz moderatorów

mr_oma
Była Moderatorka
Była Moderatorka

@atakz, warto poprosić sprzedającego o potwierdzenie dokonanego zwrotu. Łatwiej wtedy znaleźć środki na koncie. Czy chodzi o zamówienie nr 2c89f671-2787-11ec-9a1b-2bd45673fad8? Sprzedający zwrócił środki za zakup 20 października. 

Maja
   Moderatorka

atakz
#1 Nowicjusz#

tak, już mam na koncie, zwrot z PAYU. I po temacie:-) bardzo  dziękuję za podpowiedzi.

oznacz moderatorów

mdrogeria
#21 Demiurg#

@atakz zgodnie z zapisem w UK sprzedawca na zwrot środków po odstąpieniu od umowy ma 14 dni , jak widać wykonał go i tak w miarę szybko .

oznacz moderatorów