Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Witam
Czy korzystając z Allegro przez stronę www można korzystać z formy płatności Google Pay?
W pomocy Allegro znalazłem, że jest dopuszczona taka forma płatności, ale przy zakupach nie pojawia mi się opcja z taką formą płatności.
@agkula a w jakiesj kategorii kupujesz ? https://allegro.pl/pomoc/dla-kupujacych/karta-platnicza-apple-pay-google-pay/w-ktorych-kategoriach-n...
W wielu różnych kupuje od kilku lat i nigdy mi się nie pokazało. Przed chwilą kupiłem choćby lampkę rowerową i też nie było takiej formy płatności.
Przeglądałem tą listę z linku już wcześniej, ale u mnie Google Pay jeszcze nigdy się nie pojawiło.
@agkula Forma płatności Google Pay jest dostępna przy zakupach w aplikacji Allegro.
@nat_not a gdzieś jest to w regulaminie napisane że tylko tam?
@pinsplash Nie, jak dobrze wiesz, nie wszystkie narzędzia i opcje dostępne u nas są tam opisane.
szkoda, bo wg. mnie jest do opcja dużo bezpieczniejsza niż dodawanie karty do konta Allegro, a jednocześnie nie wymaga wpisywania danych za każdym razem
@agkula Jak podepniesz kartę to niektóre płatności przechodzą automatycznie. Należy także wówczas zwiększyć bezpieczeństwo np.poprzez dwustopniowe logowanie.Ale BLIK jest bardzo bezpieczny.
BLIK jest dla mnie niewygodny, bo zatwierdzasz go w aplikacji mBanku PINem a nie odciskiem palca.
GooglePay jest właśnie najwygodniejszy, bo zatwierdzasz go odciskiem palca.
Dwustopniowe logowanie mam, ale wolę zatwierdzać każdą transakcję, tyle że odciskiem palca a nie PINem.
@agkula Ok rozumiem.Życzę wszystkich palców.🤣