anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Google Pay - forma płatności

agkula
#8 Zapaleniec#

Witam

Czy korzystając z Allegro przez stronę www można korzystać z formy płatności Google Pay?

W pomocy Allegro znalazłem, że jest dopuszczona taka forma płatności, ale przy zakupach nie pojawia mi się opcja z taką formą płatności.

oznacz moderatorów
9 ODPOWIEDZI 9

pinsplash
#21 Demiurg#
oznacz moderatorów

agkula
#8 Zapaleniec#

W wielu różnych kupuje od kilku lat i nigdy mi się nie pokazało. Przed chwilą kupiłem choćby lampkę rowerową i też nie było takiej formy płatności.

Przeglądałem tą listę z linku już wcześniej, ale u mnie Google Pay jeszcze nigdy się nie pojawiło.

oznacz moderatorów

nat_not
Moderatorka
Moderatorka

@agkula Forma płatności Google Pay jest dostępna przy zakupach w aplikacji Allegro.

Natalia
   Moderatorka
oznacz moderatorów

pinsplash
#21 Demiurg#

@nat_not  a gdzieś jest to w regulaminie napisane że tylko tam?

_______
BRÓSLI
oznacz moderatorów

nat_not
Moderatorka
Moderatorka

@pinsplash Nie, jak dobrze wiesz, nie wszystkie narzędzia i opcje dostępne u nas są tam opisane.

Natalia
   Moderatorka
oznacz moderatorów

agkula
#8 Zapaleniec#

szkoda, bo wg. mnie jest do opcja dużo bezpieczniejsza niż dodawanie karty do konta Allegro, a jednocześnie nie wymaga wpisywania danych za każdym razem

oznacz moderatorów

LEW433
#21 Demiurg#

@agkula  Jak podepniesz kartę to niektóre płatności przechodzą automatycznie. Należy także wówczas zwiększyć bezpieczeństwo np.poprzez dwustopniowe logowanie.Ale BLIK jest bardzo bezpieczny.

oznacz moderatorów

agkula
#8 Zapaleniec#

BLIK jest dla mnie niewygodny, bo zatwierdzasz go w aplikacji mBanku PINem a nie odciskiem palca.

GooglePay jest właśnie najwygodniejszy, bo zatwierdzasz go odciskiem palca.

Dwustopniowe logowanie mam, ale wolę zatwierdzać każdą transakcję, tyle że odciskiem palca a nie PINem. 

oznacz moderatorów

LEW433
#21 Demiurg#

@agkula Ok rozumiem.Życzę wszystkich palców.🤣

oznacz moderatorów