anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Ile czasu ma DPD na dostarczenie paczki?

wredna_kocica
#9 Pomysłodawca#

Witam

Zamówiłam żywność ale przesyłka utknęła i w obecnych temperaturach to zawartość raczej szlag trafił. Ile czasu ma DPD na dostarczenie przesyłki powyżej którego przysługuje mi reklamacja? Może nie powinnam tej paczki odbierać w ogóle?

oznacz moderatorów
4 ODPOWIEDZI 4

kostas11
#21 Demiurg#

@wredna_kocica DPD ma opcję dostawy żywności ! tyle że nie do wszystkich miast 😞 regulaminowo chyba 2 dni, a co masz w historii ?

________
Κώστας
oznacz moderatorów

wredna_kocica
#9 Pomysłodawca#

Wiem, że ma ale nie do mnie 😞 Właśnie chodzi mi o ten regulaminowy czas, bo jak to jest np. 5 dni to nie mam po co składać 😞 Zwykle przesyłki DPD mam na drugi dzień do 14tej, ta jedna wyjątkowo wylądowała po drodze w jakimś dziwnym oddziale, którego nie ma na liście i tam stoi, wszystkie inne zawsze szły bezpośrednio. Pytałam sprzedawcy - nie wkładał żadnych wkładów chłodzących itp i generalnie zostawił mnie samą z tym problemem, obawiam się, że DPD odrzuci reklamację więc się zastanawiam czy nie lepiej paczki po prostu nie odbierać?

oznacz moderatorów

pecela
#17 Koryfeusz#

Terminy gwarantowane:
DPD Classic - 3 dni
DPD Pickup - 5 dni

oznacz moderatorów

wredna_kocica
#9 Pomysłodawca#

O to mi chodziło - dziękuję.

Obawiam się zatem, że nie mam co składać reklamacji bo paczka najprawdopodobniej będzie u mnie właśnie na 3ci dzień, niestety jedzenie będzie już do wyrzucenia. Co radzicie w tej sytuacji zrobić?

oznacz moderatorów