Ile mam czasu na wygenerowanie kodu zwrotu?

- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Link do posta
- Drukuj
- Zgłoś nieodpowiednią zawartość
przedmiot odebrałem 02-09-2020 godz 14-11 do tego momentu mam 14 dni na odstąpienie od umowy zakupu. następnie mam kolejne 14 dni na spakowanie przedmiotu i odesłanie. więc dlaczego wyskakuje komunikat że upłyną termin na odesłanie. tak smart hucznie reklamuje darmowe zwroty...
W jednym czasie, zrobiłem zakupy od 5 różnych sprzedawców. każdy sprzedawca inaczej nazywa się na allegro a inaczej na adresie nadawczym z paczki. żeby nie pomylić sprzedawców, generuje kody bezpośrednio w czasie pakowania zwrotu..
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Link do posta
- Drukuj
Czas na wysłanie formularza zwrotu upływa po 14 dniach od odebrania towaru. Nie dotrzymałeś terminu.
Gdybyś wygenerował kod zwrotu w tym czasie, miałbyś od momentu wygenerowania 14 dni na odesłanie paczki. Formularz zwrotu to odstąpienie od umowy.

- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Link do posta
- Drukuj
hallo. termin 14 dni na odstąpenie dotrzymałem.. nie generowałem kodu. tjw. zamierzałem podczas pakowania paczki..
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Link do posta
- Drukuj
Jak odstąpiłeś od umowy? Mailem? Skoro tak, to masz prawo odesłać towar w czasie do 14 dni od wysłania oświadczenia o odstąpieniu od umowy, ale teraz już na własny koszt, ponieważ nie wygenerowałeś kodu darmowego zwrotu w ciągu 14 dni od odebrania towaru.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Link do posta
- Drukuj
Dobrze policzyłeś ? 14 dni od dostawy i 14 dni na odesłanie od odstąpienia od umowy. Nie oznacza to wcale 28 dni.

- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Link do posta
- Drukuj
noo. dobra od 02-09 godz 14 11 + 14 dni / dób tj 16 09 do 14 -10__59 tak?? i teraz + 14 dni to ile razem wychodzi?
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Link do posta
- Drukuj
Nie tak. Od 2 września miałeś 14 dni na wypełnienie formularza zwrotu i wygenerowanie kodu. Nie zrobiłeś tego, kod przepadł. Nie masz na wygenerowanie kodu 28 dni, tylko 14.

- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Link do posta
- Drukuj
tak , należy wygenerować kod do 14 dni