Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
przedmiot odebrałem 02-09-2020 godz 14-11 do tego momentu mam 14 dni na odstąpienie od umowy zakupu. następnie mam kolejne 14 dni na spakowanie przedmiotu i odesłanie. więc dlaczego wyskakuje komunikat że upłyną termin na odesłanie. tak smart hucznie reklamuje darmowe zwroty...
W jednym czasie, zrobiłem zakupy od 5 różnych sprzedawców. każdy sprzedawca inaczej nazywa się na allegro a inaczej na adresie nadawczym z paczki. żeby nie pomylić sprzedawców, generuje kody bezpośrednio w czasie pakowania zwrotu..
Czas na wysłanie formularza zwrotu upływa po 14 dniach od odebrania towaru. Nie dotrzymałeś terminu.
Gdybyś wygenerował kod zwrotu w tym czasie, miałbyś od momentu wygenerowania 14 dni na odesłanie paczki. Formularz zwrotu to odstąpienie od umowy.
hallo. termin 14 dni na odstąpenie dotrzymałem.. nie generowałem kodu. tjw. zamierzałem podczas pakowania paczki..
Jak odstąpiłeś od umowy? Mailem? Skoro tak, to masz prawo odesłać towar w czasie do 14 dni od wysłania oświadczenia o odstąpieniu od umowy, ale teraz już na własny koszt, ponieważ nie wygenerowałeś kodu darmowego zwrotu w ciągu 14 dni od odebrania towaru.
Dobrze policzyłeś ? 14 dni od dostawy i 14 dni na odesłanie od odstąpienia od umowy. Nie oznacza to wcale 28 dni.
noo. dobra od 02-09 godz 14 11 + 14 dni / dób tj 16 09 do 14 -10__59 tak?? i teraz + 14 dni to ile razem wychodzi?
Nie tak. Od 2 września miałeś 14 dni na wypełnienie formularza zwrotu i wygenerowanie kodu. Nie zrobiłeś tego, kod przepadł. Nie masz na wygenerowanie kodu 28 dni, tylko 14.
tak , należy wygenerować kod do 14 dni