@PATRYK910216 rozumiem, że odesłałeś do sprzedającego niewłaściwy produkt? W takim przypadku najlepiej skontaktować się ze sprzedającym, aby uzgodnić odbiór od niego błędnego produltu i wysłać prawidłowy.
Po odstąpieniu od umowy, sprzedający ma 14 dni na zwrot pieniędzy - może on jednak się wstrzymać z tym, do momentu otrzymania produktu.
Nie nie kupiłem dany produkt przez pomyłkę za pobraniem w punkcie przyszedł rozpakowałem zobaczyłem że to nie to i zwróciłem dany produkt kontaktując się z sprzedającym towar doszedł do sprzedawcy ale ten nie może zwrócić mi środków pieniężnych bo czeka na allegro
@PATRYK910216 czeka pewnie na to aż napiszesz mu że odstąpiłeś od umowy by miał podkładkę pod zwrot prowizji i na nr konta do zrobienia ci przelewu
@PATRYK910216 podaj proszę numer zamówienia.
Nr zwrotu mam wyżej na zdjęciu
Data zgłoszenia zwrotu: 16 gru 2025, 21:28
2714e700-d82b-11f0-8668-bd34bdd15105
@PATRYK910216 dziękuję! Widzę, że tutaj czas na zwrot już minął. W takim przypadku zachęcam do rozpoczęcia dyskusji ze sprzedającym, będzie możliwość skorzystania z opcji [poproś o pomoc] - nasz doradca wtedy dołączy do dyskusji i pomoże w sprawie zwrotu pieniędzy.
Właśnie pisałem z sprzedawca i on czeka na zwrot od Allegro tak zostałem poinformowany
@PATRYK910216 paczka widzę, że ma status doręczonej z datą 22 grudnia. Więc nie wiem, jaki zwrot od Allegro sprzedający ma na myśli. Jeśli sprzedający nie będzie się wypowiadał w dyskusji lub będzie potrzebna nasza pomoc, to proszę skorzystaj z opcji [poproś o pomoc], doradca włączy się wtedy do dyskusji.
@Sa_nova pewnie prowizji... rabat transakcyjny odrzucony bo nie było zwrotu przez allegro bo płacone za pobraniem i zwrot na nr konta? A sprzedawca ma ten nr konta do zrobienia zwrotu? Może nie ma i czeka na nr konta
@az1rael a faktycznie, może o to chodzić! Jednak nie jest to podstawa do wstrzmania zwrotu pieniędzy do kupującego. Numer rachunku, był podany w formularzu zwrotu - więc tu najpierw powinien być zwrot pieniędzy, a później zwrot prowizji.