Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Mam problem, paczka w transporcie uszkodziła się, protokół spisany o tej samej godzinie i dniu. Złożyłem reklamację allegro do sklepu a oni że nie że ja powininiem z DHL o pieniądze lecz kwota przekracza 2.000zł więc to przez sprzedawcę tak twierdzi DHL. I teraz czekam na pomoc Allegro czekam od nich za e-mailem gdyż napisali że pomogą ile czasu mogę czekać lub czy wiecie co zrobić 😞 ?
@Mlody-Rogal nie widzę na Twoim koncie nowego zgłoszenia. Czy kontaktowałeś się przez ten formularz? Czy możesz proszę podać numer Twojego zgłoszenia?
Ja zgłosiłem przez dyskusję.
Protokół wysłać do wglądu?
@Mlody-Rogal nie będzie potrzeby wysyłania tutaj protokołu. Widzę, że temat został przekazany do odpowiedniego zespołu i sprawa czeka na przypisanie do doradcy. Staramy się odpowiadać najszybciej jak to możliwe, jednak zależy to od kolejności zgłoszeń. Odpowiedź otrzymasz w zgłoszeniu o numerze 175500608968229859. 😊
O super dziękuję, czyli na e-mail przyjdzie i tytuł będzie jako ten numer 175500608968229859 ?
@Mlody-Rogal tak, powinien być numer zgłoszenia w tytule. 😊
Mam pytanko może pani sprawdzić kiedy dają odpowiedź od was ?
@Mlody-Rogal niestety muszę Cię poprosić jeszcze o cierpliwość. Dowiedziałam się, że będzie to rozpatrywane w formie reklamacji w zgłoszeniu o numerze 175499744479829996.
Jeżeli odebrałeś przesyłke, to ty powinieneś zgłosić reklamację do przewoźnika z tytułu uszkodzenia w transporcie, bo paczka jest w twoich rękach. Wynika to z prawa pocztowego.