anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Ilość sprzedanych przedmiotów znika na rzecz ilości ocen?

MAMY ROZWIĄZANIE!
Wilczekstepowy
#13 Ambasador#

Chciałem przyjrzeć się saturatorom i ku mojemu zdziwieniu po wyborze popularności w ustawieniach nie pojawiła się ilość sprzedanych produktów tylko ilość ocen. Pierwsza moja reakcja to to, że Allegro powoli odchodzi od ilości sprzedanych produktów i że niedługo ta opcja zniknie (mylę się, czy się nie mylę?). Ale patrzę, że przez przypadek wszedłem na Allegro przez konto firmowe. Przelogowałem się na swoje prywatne i już jest wszystko po staremu. Więc teraz mam dylemat, czy to ja coś namieszałem w ustawieniach na koncie firmowym, czy może Allegro faktycznie próbuje niepostrzeżenie wnieść jakieś zmiany?

oznacz moderatorów
9 ODPOWIEDZI 9
maxr01
#17 Koryfeusz#

Nie, nic nie namieszałeś. 

Manipulacja Allegro odnośnie wyświetlania aukcji niezgodnie z założonymi kryteriami - po prostu już sięga "zenitu". Działania Allegro mają już "wymierny" efekt w postaci spadku sprzedaży. Jednak nie będę się tu więcej rozpisywał - Allegro wie o co chodzi i nic z tym nie robi.

Rozdawanie darmowych wyróżnień za cenę większej prowizji - to w/g mnie "chwytanie się brzytwy przez tonącego".

--------------------------------------------------------------------------------
Rozumiem, że są ludzie, którzy za 20 gr. będą gnać pchłę przez 20km, lecz nie potrafię ich zrozumieć.
oznacz moderatorów
Karolaaa199818
#8 Zapaleniec#

Jak widać po wyjaśnieniu moderatorki nie ma tutaj zastosowanej żadnej manipulacji. 

oznacz moderatorów
Wilczekstepowy
#13 Ambasador#

@ko_alka @mr_oma @la_nika @nat_not @_HolaOla_  Mogę prosić o wyjaśnienie do pierwszego posta? Dlaczego tak się dzieje, że na koncie firmowym nie widać ilości sprzedanych przedmiotów tylko ilość ocen?

oznacz moderatorów
nat_not
Moderatorka
Moderatorka

@Wilczekstepowy Prześlij proszę linki do wyników wyszukiwania oraz zrzuty ekranu, na których będzie widoczne opisane przez Ciebie zjawisko. Pozwoli to zweryfikować Twoje zgłoszenie.

Natalia
   Moderatorka

Dołącz do naszych licytacji charytatywnych dla powodzian.
   Razem możemy więcej!
oznacz moderatorów
Wilczekstepowy
#13 Ambasador#

Linki są takie same dla konta firmowego i prywatnego, ale podsyłam:

Firmowe: https://allegro.pl/listing?string=saturator&order=qd

Prywatne: https://allegro.pl/listing?string=saturator&order=qd

Pierwsze firmowe, drugie prywatne konto:

Konto firmowe.jpgKonto prywatne.jpg

oznacz moderatorów
nat_not
Moderatorka
Moderatorka

@Wilczekstepowy Przyczyną różnic jest zaznaczona i odznaczona opcja połączenia tych samych ofert. Kiedy masz widok łączący te same oferty, widzisz oceny. Gdy masz rozłączone oferty, widzisz liczbę kupujących. Nie jest to błąd.

Natalia
   Moderatorka

Razem możemy więcej!
oznacz moderatorów
Wilczekstepowy
#13 Ambasador#

Super, dziękuję. 😊

oznacz moderatorów
Wilczekstepowy
#13 Ambasador#

A czy ta opcja, łączenia i rozłączania ofert jest jeszcze dostępna dla klientów? Bo ostatnio jej nie widzę.

oznacz moderatorów
nat_not
Moderatorka
Moderatorka

@Wilczekstepowy W tej chwili trwają testy, które polegają na wyłączeniu dla wybranej grupy klientów możliwości wyboru sposobu prezentowania wyników wyszukiwania. Jeśli nie widzisz tej opcji, jesteś objęty testem.

Natalia
   Moderatorka

Razem możemy więcej!
oznacz moderatorów