Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Reklamacja raczej do allegro, zapewniali o dostawie do 12 to niech teraz płacą odszkodowanie.
dziękuję za pomoc, czy jest dostępny formularz rezerwacyjny ?
pozdrawiam
Nie wiem po co chcesz składać reklamacje, skoro nie zapłaciłeś za konkretną godzinę. Jeśli już chcesz pisać reklamację gdziekolwiek to do kuriera, to on nie prawidłowo określił godzinę dostawy.
@Piotr9485 Te prognozowane godziny dostawy to Allegro wpisuje na podstawie swoich algorytmów. Nijak się mają do rzeczywistości. Jeżeli nie zapłacono za dostawę (dodatkowo) do godziny 12.00 (a to kosztuje i to sporo) to kurier ma czas na dostarczenie paczki do 18-19. I to nie on określa godzinę dostawy. Reklamacja wyłącznie do Allegro > to ich wymysły. Faktyczny czas dostawy jest w zakładce "dostawa" i tam trzeba patrzeć, a nie na to co "Allegro wróży ze szklanej kuli"
@volvo16 ja się jeszcze nie spotkałem w ofertach z opcją dostawy na godzinę gwarantowaną 9.30 czy 12.00
@Client:44052296 Pocztex i DHL oferują dostawę do 9.30 (odpowiednio 60 i 170 zł ) lub do godz 12.00 > Inpost, DPD, DHL, FedEx, Pocztex (50, 50, 95, 70, 30 zł) + normalne koszty przesyłki.
Chyba tylko najbardziej zdesperowani udostępnili by taka formę dostawy, a co do chętnych na taki odbiór > to ilu by się znalazło ?
Skoro allegro sugerując godzinę dostawy opiera się na wcześniejszych terminach dostawy od danego sprzedawcy to na pewno nie są to opcje z dodatkowo opłaconą godziną dostawy bo to jest zwyczajnie nie opłacające . Pewnie sumują wszystkie formy dostawy i dzięki temu że przesyłki dostarczane do paczkomatów InPost-u są zwykle przed 12-tą to robią tak wczesną teoretyczną godzinę dostawy . Kurierzy nie mają takich możliwości aby wszystkim dostarczyć w jednym czasie i ze względu na duże ilości ten czas jest bardzo ruchomy i trzeba się z tym pogodzić albo wybierać taką formę która gwarantuje a nie sugeruje czas dostawy.
@volvo16 Pokaż w jakiej aukcji i gdzie była widoczna taka informacja.
Czy nie było czasem tak, że w ofercie widniała informacja w kolorze zielonym (informacja wpisana przez allegro, nie przez sprzedającego) "Kup do 12:00 - dostawa jutro" i źle to zrozumiałeś - jako dostawę następnego dnia do godziny 12:00?
@komis-bell Pewnie tak > i stąd "burza w szklance wody" > do tego bezpodstawnie
Co ci klienci jeszcze wymyślą ,żeby ugrać klika groszy .....hmmmmm