anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Informacje o fałszywej ofercie

tashidele
#1 Nowicjusz#

Nabyłem ten produkt: 

https://allegrolokalnie.pl/konto/oferty/archiwum/574e3302-e86d-454a-a0ed-90e1feae8668/d875d921-f36f-...

Jest to prawdopodobnie fałszywa oferta. A transakcji brak w możliwościach zgłaszania w Państwa serwisie. Proszę o kontak.

Opcja zgłoś problem z zakupem nie działa. Jak mogę zgłosić problem z zakupem?

Wojtek

oznacz moderatorów
10 ODPOWIEDZI 10

matt_rose
Moderator
Moderator

Cześć @tashidele, kiedy został przez Ciebie nabyty produkt?
Możesz zgłosić problem z zakupem, przechodząc do zakładki „Moje Zakupy”, a następnie klikając w szczegóły danej oferty. Na samym dole znajdziesz przycisk umożliwiający zgłoszenie problemu.

Mateusz
   Moderator
oznacz moderatorów

kolekcjoner608
#21 Demiurg#

A kupowałeś przez allegro czy może ktoś tylko podsunął ci tę ofertę na stronie imitującej allegro ? Każdy produkt zakupiony przez portal masz w swojej zakładce "kupione".

oznacz moderatorów

tashidele
#1 Nowicjusz#

Kupowałem przez allegro lokalnie, nie omijam serwisu.

Dziś przed południem nabyłem produkt więc niedawno, ale tak jak napisałem ta oferta to fake, była zakłamana już w momencie wystawienia i odbioru osobistego na śląsku. 

Wojtek

oznacz moderatorów

tashidele
#1 Nowicjusz#

"Możesz zgłosić problem z zakupem, przechodząc do zakładki „Moje Zakupy”, a następnie klikając w szczegóły danej oferty. Na samym dole znajdziesz przycisk umożliwiający zgłoszenie problemu."

Nie, nie mogę zgłosić, ten przycisk jest nie aktywny, nie działa.

oznacz moderatorów

matt_rose
Moderator
Moderator

@tashidele W takim wypadku spróbuj używając tego linku:
https://allegro.pl/dyskusje/nowa?source=LOKALNIE
Jeśli tutaj również nie będziesz miał takiej możliwość, skontaktuj się z nami za pomocą formularza.

Mateusz
   Moderator
oznacz moderatorów

tashidele
#1 Nowicjusz#

Dziękuję, tu też nie ma takiej możliwości, Wykorzystam formularz.

oznacz moderatorów

komis-bell
#21 Demiurg#

@tashidele Z ciekawości zapytam - skoro "oferta to fake, była zakłamana już w momencie wystawienia i odbioru osobistego na śląsku" to w jakim celu dokonywałeś transakcji?

Wiesz, że w razie problemów możesz nie otrzymać rekompensaty z Allegro Protect?
Jest na to specjalny punkt regulaminu.

oznacz moderatorów

tashidele
#1 Nowicjusz#

To, że jest to egipski numer telefonu dowiedziałem się dopiero po zrealizowaniu transakcji zakupu. Tej informacji nie było podanej wcześniej. Zasugerowałem się właśnie możliwością odbioru osobistego na śląsku. 

I nie bardzo rozumiem dlaczego miałbym nie otrzymać zwrotu funduszy, nabyłem produkt w dobrej wierze ufając informacjom zawartym w ofercie. 

oznacz moderatorów

komis-bell
#21 Demiurg#

@tashidele Z tego co napisałeś zrozumiałem, że już podczas zakupu byłeś świadomy że oferta wprowadza w błąd.

Co dokładnie kupiłeś?

oznacz moderatorów

tashidele
#1 Nowicjusz#

Nie, po zakupie dopiero odkryłem ten fakt, wcześniej nie było takiej informacji. Nabyłem soft, coreldraw.

oznacz moderatorów