Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Nabyłem ten produkt:
Jest to prawdopodobnie fałszywa oferta. A transakcji brak w możliwościach zgłaszania w Państwa serwisie. Proszę o kontak.
Opcja zgłoś problem z zakupem nie działa. Jak mogę zgłosić problem z zakupem?
Wojtek
Cześć @tashidele, kiedy został przez Ciebie nabyty produkt?
Możesz zgłosić problem z zakupem, przechodząc do zakładki „Moje Zakupy”, a następnie klikając w szczegóły danej oferty. Na samym dole znajdziesz przycisk umożliwiający zgłoszenie problemu.
A kupowałeś przez allegro czy może ktoś tylko podsunął ci tę ofertę na stronie imitującej allegro ? Każdy produkt zakupiony przez portal masz w swojej zakładce "kupione".
Kupowałem przez allegro lokalnie, nie omijam serwisu.
Dziś przed południem nabyłem produkt więc niedawno, ale tak jak napisałem ta oferta to fake, była zakłamana już w momencie wystawienia i odbioru osobistego na śląsku.
Wojtek
"Możesz zgłosić problem z zakupem, przechodząc do zakładki „Moje Zakupy”, a następnie klikając w szczegóły danej oferty. Na samym dole znajdziesz przycisk umożliwiający zgłoszenie problemu."
Nie, nie mogę zgłosić, ten przycisk jest nie aktywny, nie działa.
@tashidele W takim wypadku spróbuj używając tego linku:
https://allegro.pl/dyskusje/nowa?source=LOKALNIE
Jeśli tutaj również nie będziesz miał takiej możliwość, skontaktuj się z nami za pomocą formularza.
Dziękuję, tu też nie ma takiej możliwości, Wykorzystam formularz.
@tashidele Z ciekawości zapytam - skoro "oferta to fake, była zakłamana już w momencie wystawienia i odbioru osobistego na śląsku" to w jakim celu dokonywałeś transakcji?
Wiesz, że w razie problemów możesz nie otrzymać rekompensaty z Allegro Protect?
Jest na to specjalny punkt regulaminu.
To, że jest to egipski numer telefonu dowiedziałem się dopiero po zrealizowaniu transakcji zakupu. Tej informacji nie było podanej wcześniej. Zasugerowałem się właśnie możliwością odbioru osobistego na śląsku.
I nie bardzo rozumiem dlaczego miałbym nie otrzymać zwrotu funduszy, nabyłem produkt w dobrej wierze ufając informacjom zawartym w ofercie.
@tashidele Z tego co napisałeś zrozumiałem, że już podczas zakupu byłeś świadomy że oferta wprowadza w błąd.
Co dokładnie kupiłeś?
Nie, po zakupie dopiero odkryłem ten fakt, wcześniej nie było takiej informacji. Nabyłem soft, coreldraw.