Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Zakupiłem prze Allegro czujnik gazu i wraz z towarem otrzymałem instrukcję obsługi wyłącznie w języku angielskim. Nie znam tego języka - jak mam uruchomić urządzenie?
Napisałem do sprzedającego o dostarczenie instrukcji w języku polskim. Czekam na informację od sprzedawcy
Pozdrawiam Edward
@Client:36228485 Kontaktując się w tej sprawie ze sprzedawcą, zrobiłeś co należy.
Ale jeśli czujnik jest markowy, to na stronie producenta powinny być do ściągnięcia instrukcje w różnych językach - chyba że firma nie sprzedaje w Polsce
@Client:36228485 zgodnie z polskim prawem, produkt sprzedawany w Polsce musi mieć polską instrukcję obsługi.
Jeśli sprzedający o to nie zadbał, można przyjąć (opierając się na przepisach kodeksu cywilnego), że towar, który nabyliśmy jest niekompletny, ma wadę i jest niezgodny z umową.
potrafisz napisac posta na allegro, a nie potrafisz znalezc instrukcji w internecie? 🙂 Ze tez sa jeszcze ludzie ktorzy nie potrafia korzystac z wyszukiwarek. Teraz mamy tez sztuczna inteligencje tez pomaga, a i jeszcze youtube. wstyd
@Client:36228485 może instrukcja jest dołączona do oferty (wersja PDF) jak możesz podaj numer oferty.
Tam nie ma nic skomplikowanego, ot. wkładasz baterię, (ja mam wersję do gniazdka) włączasz i masz. Specyfikacja na jakiej wysokości i odległości umieścić są dość uniwersalne i dostępne w necie, ale racja, że powinna być papierowa instrukcja, zwłaszcza dla produktu który ma chronić ludzkie bezpieczeństwo.
Uważaj rozlewając wino, najwidoczniej ma jakieś związki które czujkę uruchamiają.
@Halfrunt Może od razu napisz jaką baterię trzeba włożyć i jak często powinno się tą baterię wymieniać. Ja wiem że po jednorazowym przeczytaniu te informacje się i tak zapomni, ale instrukcja być powinna i tyle.
@kolekcjonerstw Czy sprzedający powinien twoim zdaniem udostępnić kupującemu bezpłatny dostęp do internetu i dołożyć drukarkę jako gratis? Wiemy że jakieś instrukcje można znaleźć w sieci, ale nie zawsze się kupuje dla siebie. Instrukcja być powinna.
Powinna być, ale zauważyłem że jest pewna kategoria kupujących którzy czepiają xie tylko dla zasady. Sprzedałem kiedyś selfiesticka z jednym guzikiem, kupujący wręcz rzadal instrukcji. Oczywiście dostałem lekcje jakim to ja jestem złym sprzedawca bo nie było instrukcji w języku polskim. Niektórzy są poprostu upośledzeń:-)