anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

JAK ANULOWAĆ ZAMÓWIENIE KIEDY NIE WIDAĆ OPCJI ANULUJ? ZGODA SPRZEDAJĄCEGO JEST .PŁATNOŚĆ PRZY ODBIOR

Client:93834588
#7 Wielbiciel#

oznacz moderatorów
11 ODPOWIEDZI 11

mdrogeria
#21 Demiurg#

@Client:93834588 Jeśli nie ma opcji ,,anuluj ,, możesz użyć ,, zwróć zakup ,, zadziała tak samo .

oznacz moderatorów

LEW433
#21 Demiurg#

Zadziała podobnie, a to zakup za pobraniem?

oznacz moderatorów

#7 Wielbiciel#

PŁATNOŚĆ PRZY ODBIORZE ,A TAM NALEŻY PODAĆ KONTO DO ZWROTU.

oznacz moderatorów

mdrogeria
#21 Demiurg#

@ko_alka @mr_oma @la_nika @nat_not @_HolaOla_  ot i problem . 

Jeśli nie zostało wysłane To podaj , sprzedawcy pewnie chodzi o ślad Twojej rezygnacji w systemie . 

oznacz moderatorów

LEW433
#21 Demiurg#

A po co podać, przecież nic nie zapłaciłeś. Napisz maila do sprzedającego że rezygnujesz.

oznacz moderatorów

#7 Wielbiciel#

ZROBIŁEM JAK PISZECIE ALE SPRZEDAWCA PROSI O ANULOWANIE ABY PROWIZJI NIE PŁACIĆ

oznacz moderatorów

LEW433
#21 Demiurg#

Jak nie masz możliwości anulowania to jak chcesz to zrobić? sprzedający może napisać o zwrot prowizji i dołączyć twoją rezygnację z zakupu.

oznacz moderatorów

xyz96
#21 Demiurg#

@Client:93834588 Sprzedawca nie może wymagać jakiegoś specjalnego anulowania. Ciebie nie interesuje jego prowizja. Anulować, czyli odstąpić od umowy możesz wysyłając mu zwykłego maila z rezygnacją. Nie ma obowiązku anulować na stronie Allegro, możesz to zrobić mailem, i nie musisz mieć do tego żadnej zgody sprzedawcy. 

oznacz moderatorów

ko_alka
Była Moderatorka
Była Moderatorka

@Client:93834588 Cześć. Wyślij sprzedającemu odstąpienie od umowy - na przykład przez Centrum Wiadomości. Jeśli chodzi o zwrot prowizji - jeśli sprzedający prześle nam Twoje odstąpienie, prowizja zostanie zwrócona. 

oznacz moderatorów

goral-z-wrocka
#1 Nowicjusz#

A co w przypadku opłacenia przez Allegro Pay?
Sprzedający poprosił o anulowanie prowizji w związku z moją wiadomością do niego ale środki z Allegro Pay się nie uwolniły i nie mogę kupić właściwego przedmiotu bo brak środków 😞
A zależy mi na czasie.

oznacz moderatorów

mr_oma
Była Moderatorka
Była Moderatorka

@goral-z-wrocka, czy sprzedający warunkuje zwrócenie Twoich środków otrzymaniem zwrotu prowizji? Po opłaceniu zakupu przez Allegro Pay, środki trafiają od razu do sprzedawcy, a po zwrocie, ponownie zasilą Twój limit Allegro Pay. Nie muszą zostać "uwolnione", a zwrócone przez sprzedającego. 

Maja
   Moderatorka