Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Witam
Kupiłem towar, sprzedawca w związku z problemem z towarem anulowała zakup. Dostałem informację że zwrot środków nastąpi mam informację na koncie z 17 maja do dnia dzisiejszego środki nie wpłynęły ani na allegro ani na moje konto bankowe.
Jak długo to trwa ?
Chciałem zamówić towar u innego dostawcy i nie mogę !
I tu jest dylemat. Allegro mówi, ze 2 dni, prawo mówi że 14 dni. Zwykle wystarcza jak się grzecznie napisze do nich z przypomnieniem, ze minęło 2 dni po anulowaniu i według regulaminu powinieneś dostać zwrot. Podstawę prawna do kłócenia się zyskasz po 2 tygodniach.
Na jaki adres pisać do nich ?
@AnnaG-Antyki to nie było anulowanie przez kupującego 😞 więc ustawa 14 dni niema tu zastosowania 😞
@kobodek powinien Ci oddać-zlecić zwrot od razu tu nie mają zastosowania żadne ustawy bo to nie Ty odstąpiłeś 🙂
A napisz jaką metodą płaciłeś ?
@kobodek Cześć. 🙂 O jakie zamówienie chodzi? Czy otrzymałeś powiadomienie mejlowe o zwrocie pieniędzy?
Dostałem informację na allegro i na moim koncie bankowym
Kupowałem na raty pay przez Allegro
Jak zakup na raty to środki trafiają tam skąd wyszły, jak Allegro Pay to tam sprawdź.
@kobodek Jeśli płaciłeś z Allegro Pay, to zwrócone środki zwiększą Twój limit w usłudze Allegro Pay (czyli nie będziesz musiał spłacać tego zamówienia): https://allegro.pl/moje-allegro/zakupy/allegro-pay
Jeśli zdążyłeś spłacić zamówienie, to na Twoim koncie powstała nadpłata, którą wypłacisz z poziomu panelu Allegro Pay 🙂
Chodzi o to że dostałem informację również na koncie bankowym gdzie brałem kredyt ale środków nadal brak od 17 maja od informacji o zwrocie środków.
NA jaki adres pisać do allegro ?
jest jakiś specjalny ?
@kobodek Z jakich rat skorzystałeś? O które zamówienie chodzi?
Jeśli nie były to raty Allegro Pay, to musisz skontaktować się z pożyczkodawcą i rozwiązać umowę kredytową. Kontakt znajdziesz w swojej umowie.
mam podać numer aukcji ?
@kobodek Najlepiej numer zamówienia lub powiedz nam, z jakiego rodzaju płatności ratalnej skorzystałeś. 🙂
Zgodnie z moją wcześniejszą wiadomością: jeśli nie były to raty Allegro Pay, to musisz skontaktować się z pożyczkodawcą i rozwiązać umowę kredytową. Kontakt znajdziesz w swojej umowie.
9608b920-f246-11ed-b5b5-69599e3b9142
Płatność ratalną przez Payu alegro
Kredyt w moimi banku mBank
Wybralem
@kobodek tak, jak wspomniała Ola. Nie skorzystałeś z Allegro Pay, tylko z pożyczki - w Twoim przypadku w mBanku. Na swojej umowie znajdziesz dane do kontaktu, abyś mógł rozwiązać umowę.
ok
rozumiem ale ja nie chcę rozwiązywać umowy chcę kupić to samo urządzenie u innego dostawcy
@kobodek rozumiem, jednak wtedy musisz podpisać nową umowę, na nową transakcję.