Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Cześć. Ktoś wie, jak dodać do zwrotu nr przesyłki? Kupiłem towar, zrobiłem zwrot, metoda przesyłki własna, nadałem paczkę... ale Allegro o tym nie wie - trzeba jakoś dodać ten numer? Paczkę nadałem 10-go, czas na nadanie minął dzisiaj i trochę nie wiem, co z tym.
Nie, nie trzeba. Jak dojdzie to sprzedajacy zrobi resztę.
Co zrobić, kiedy sprzedający "udaje" Że on nie wie czy przyszła przesyłka, bo allegro nie śledziło paczki. Wiem ze odebrał towar, mam potwierdzenie od przewoźnika a sprzedający mówi że ob się kieruje tym co allegro mu pokazuje
Nie musisz nic robić, sprawdź tylko czy sprzedajacy w wyznaczonym czasie 14dni zwróci Ci środki.
Spoko, to jest Allegro Pay, poza tym taka suma, że jak nie odda, to zauważę. 😆
To i tak musi zwrócić, a zwraca do Allegro Pay.
@LEW433 Nie wprowadzaj ludzi w bład. Najważniejsze jest zgłoszenie zwrotu sprzedającemu, natomiast sama wysyłka jest mniej ważna bo jeśli wysłal przez Allegro One to może sobie potem iść paczka nawet pół roku.
a czy sprzedający jest firmą? czy jak jest firmą to istnieje możliwość że ma paczek do siebie x dziennie i aż nie wypakuje ich to się nie dowiesz czy znalazł twój zwrot i czy do paczki ze zwrotem dołożyłeś formularz odstąpienia by ten zwrot zidentyfikował?
Zwrot zgłosiłam na allegro. Wysyłka była własną. Towar dostarczony, ktoś go odebrał. Od tygodnia sprzedający się MiGa i mówi że on nie wie, że sprawdzi itd. Firma przewozowa się z nim kontaktowała w tej sprawie a on że w ogóle nie ma żadnego problemu i wszystko jest ok. W dyskusji twierdzi, że on opiera się na tym że allegro nie śledziło paczki. Ja mam potwierdzenie jej odbioru nawet od firmy kurierskiej. Gość ewidentnie ma towar i myśli że przez to że allegro nie śledzi paczki nie zwróci mi kasy a chodzi o zderzak do auta i nie ale pieniądze. Allegro już włączyło się do dyskusji i czekam na razie jq zwrot tej kasy
@4Sinners Teraz to już za późno, ale czy kliknąłeś "Zwrot" w opcjach twoich zakupów na konkretnym zakupie? Bo to od tego należało zacząć.
Jeśli tylko wysłałeś paczkę a nie powiadomiłeś ani Allegro ani sprzedającego to odstąpienie od umowy może być nie wazne i sprzedający nie musi przyjąć paczki.