anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Jak kupić komputer stacjonarny na Allegro?

MAMY ROZWIĄZANIE!
Eskim83
#10 Popularyzator#

Cześć

Może trochę z **piiip** pytanie, ale zakup stacjonarki na Allegro to ciężki temat.. Kiedyś sprawdzałem to ok. 25% ofert na Allegro to nie są "oszustwa"..

Teraz mój lapek mi padł i chciałem sobie sprawić stacjonarkę z jakimś przyzwoitym RTX-em np. 4070..

Większość sprzedawców sprzedaje takie karty, ale montuje do zestawu procki z przed 10 lat.. jest to nagminne, zawsze było. Jak kilka lat temu sprawdzałem to montowano do zestawów za 5-6 tysięcy procesory za 20$, które na e-bayu sprzedawali na pęczki.. (co ciekawe - modele wyżej chodziły już po 10-20 zł, ale tu chodziło o socket).

I teraz w czym problem - Allegro usunęło model / serię procesora z filtrów i z tego powodu nie idzie tego odsiać.

Możecie przywrócić, albo wręcz dodać datę produkcji procka, abym jako kupujący mógł wykluczyć procesory z 2010 roku?

-- EDIT --

Aby nie być gołosłownym. Komp, który wybrałem z RTX 4070 kosztuje na Allegro 6500 zł, konkurencyjny komp z RTX 4070 ok. 3000 zł.. różnica spora, bo to jeden wielki wałek w mojej opinii.. liczy się tylko, że ma RTX 4700, a sam komputer jako całość imo będzie chodził jak kalkulator. Zadziwiają mnie tylko pozytywne opinie produktu. Pisane zresztą w takich superlatywach jakby klienci wygrali wycieczkę na Dominikanę...

oznacz moderatorów
8 ODPOWIEDZI 8
komis-bell
#21 Demiurg#

Jest filtr 'generacja procesora'

komisbell_0-1732103447871.png

oznacz moderatorów
Eskim83
#10 Popularyzator#

nosz to nie mam tego.. chwila

Allegro -> Elektronika -> Komputery -> Komputery stacjonarne

seria

ram

system

Marka
Układ klawiatury
Typ komputera
Monitor
Typ napędu
Moc zasilacza (W)
Komunikacja
Taktowanie bazowe procesora (GHz)
Liczba rdzeni procesora
Typ pamięci RAM
Typ dysku twardego
Pojemność dysku (GB)
Rodzaj karty graficznej
Producent karty graficznej
Chipset karty graficznej
Pamięć karty graficznej
Producent płyty głównej
Złącza zewnętrzne płyty głównej
Typ obudowy

oznacz moderatorów
komis-bell
#21 Demiurg#

@Eskim83 Musisz zaznaczyć interesujący Cię rodzaj procesora i wtedy pojawia się filtr generacji procesora.
Np.

komisbell_0-1732104096946.png

oznacz moderatorów
Eskim83
#10 Popularyzator#

Generacja procesora się pojawia dopiero jak wybierzesz procesor.. ok.. dzięki 😉

oznacz moderatorów
sl-aw-ek
#17 Koryfeusz#

@Eskim83 ja myślałem, że w 2024 już nikt nie kupuje "gotowej" stacjonarki na allegro xD 

oznacz moderatorów
Eskim83
#10 Popularyzator#

Kompów w swoim żyćku trochę naskładałem, ale już dawno tego nie robiłem i boję się trochę montażu procka. plus - czy mi się chce sprawdzać wszystkie sockety itd. Wystarczy, że sprawdziłem benchmarki.

Lapka mam i tak stoi 99% czasu w tym samym miejscu, więc po co przepłacać.

oznacz moderatorów
sl-aw-ek
#17 Koryfeusz#

Tak czy inaczej parametr (249393) Generacja procesora jest opcjonalnym parametrem w ofertach w kategorii Komputery stacjonarne. 

@Eskim83 jak nie chce Ci się sprawdzać to sobie wchodzisz na pewien znany portal dotyczący komputerów a tam znajduje się taka magiczna lista ... polecany zestaw komputerowy na miesiąc listopad - wybierasz interesujący Cię przedział cenowy i już wiesz czego szukasz 😉 

Moje jednorazowe doświadczenie z poskładaniem komputera przez serwis (zaprzyjaźniony, bo mi się spieszyło) jest takie, że zdecydowanie szybciej jest to samemu poskładać niż rozłożyć i złożyć na nowo po kimś kto zrobił to na %^&!@#$. 

oznacz moderatorów
Eskim83
#10 Popularyzator#

I w teorii znalazłem to samo co na tym zaprzyjaźnionym portalu, ale za tysiaka mniej, ale dzięki 😉

Temat dla mnie zamknięty.

oznacz moderatorów