anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

jak moge wygenerowac nowy kod do poczkomatu ?

MAMY ROZWIĄZANIE!
akne19
#8 Zapaleniec#

Dzien dobry kupilem przedmioty na allegro zaplacilem blik i jakims czasie 1-2 dni dowiedzialem sie ze zeby odebrac paczki musze miec nr tel na ktory mialem zarejestrowane konto na allegro. Problem w tym ze tamtego numeru niemam juz z 5 lat okolo. Co moge zrobic zalezy mi ja odebrac? 

oznacz moderatorów
19 ODPOWIEDZI 19
pulkownik66
#19 Nestor#

@akne19  w mail-u u ciebie, też będzie ten kod.

Sprawdź pocztę- również spam

oznacz moderatorów
br.
#21 Demiurg#

@akne19 Tak jak napisał  @pulkownik66 .  Dostaniesz kod pocztą email.  Jeśli pamiętasz numer telefonu  który miałeś zgłoszony  to wystarczy  wpisać kod i numer telefonu  w okienku paczkomatu.  Uda się  jeśli nowy właściciel numeru  telefonu Cię nie uprzedzi.

Metoda druga:  Napisać  do  sprzedawcy, przeprosić  za kłopot,  zapłacić za ponowną  wysyłkę innym sposobem na przykład kurierem  lub listonoszem.

oznacz moderatorów
kostas11
#21 Demiurg#

@br. w mailu  będzie nawet ten błędny nr telefonu i kod więc wystarczy to podać i odebrać 🙂

________
Κώστας
oznacz moderatorów
akne19
#8 Zapaleniec#

nr tel jest, nr paczki tez. ale niema tego kodu 6 cyfrowego 

oznacz moderatorów
kostas11
#21 Demiurg#

@akne19 a może to mail o wysyłce a nie że do odbioru ? bo musi tam być, zawsze jest 🙂

________
Κώστας
oznacz moderatorów
LEW433
#21 Demiurg#

@kostas11 O wysyłce, przecież w zakładce można śledzić przesyłkę, wszystko jest jasne i czytelne.

oznacz moderatorów
br.
#21 Demiurg#

@kostas11  No właśnie,  napisał że paczka jest  do odbioru w paczkomacie a skąd wie?

Telefonem nie dostał wiadomości bo ma zmieniony numer,  Mailem dostał dopiero "tracking" jak pisze.  Wiec paczka jest  w drodze,  może nawet wydano doręczycielowi. 

Ale na pewno nie jest  jeszcze  w paczkomacie.

On zmęczony już dzisiaj jest...

oznacz moderatorów
akne19
#8 Zapaleniec#

w mail'umam tylko nr tesl "STARY" oraz tracking paczki. a sprzedawca caly dzien nie odbiera.

oznacz moderatorów
LEW433
#21 Demiurg#

@akne19 Niedziela, może napisz maila do sprzedawcy. A przesyłka już w drodze?

oznacz moderatorów
akne19
#8 Zapaleniec#

przesylka jest na miejscu. a sprzedawca niewiedziem z kad wszedl w posiadanie mojego starego nr tel. do informacji publicznej mialem i dalej mam podany tylko e mail

oznacz moderatorów
br.
#21 Demiurg#

@akne19   Sprzedawca dostał numer telefonu od Allegro.  Sprawdź  jaki masz zgłoszony numer telefonu: https://allegro.pl/moje-allegro/moje-konto

A jeśli wcześniej coś od tego sprzedawcy kupowałeś to możliwe ze ma więcej twoich numerów. Najlepiej się dogadać.

oznacz moderatorów
LEW433
#21 Demiurg#

@br. Pisał że stary, sprzed 5 lat.

oznacz moderatorów
kostas11
#21 Demiurg#

@akne19 dane do wysylki podaje klient i sprzedawcy przeważnie automatycznie importują do inposta i dostają gotową etykietę więc musiał być wpisany w ustawieniach i automatycznie się pojawił 😞

________
Κώστας
oznacz moderatorów
br.
#21 Demiurg#

@akne19   Trudno, ciągle coś zmieniają, ulepszają. Możesz zadzwonić do @InPost , a może  się  tutaj  przedstawiciel  paczkomatów odezwie.

Sprzedawca dziś ma  święto,  przyjdzie jutro rano.

Szkoda  by było nie odebrać ale pamiętaj że  jeśli nie odbierzesz  to możesz zawiadomić  sprzedawcę że  rezygnujesz i  zamówić ponownie  ale już  z dobrym numerem telefonu. Pieniądze  za  tamtą przesyłkę  sprzedawca powinien ci  zwrócić  w  całości  w ciągu 14 dni.  Za nowy zakup musisz zapłacić od nowa,  no chyba  że  tak jak pisałem  wcześniej  zapłacisz  tylko za samą przesyłkę  oczywiście  za  zgodą  sprzedającego..

oznacz moderatorów
akne19
#8 Zapaleniec#

xd akurat w inPost to ja szanuje ale zauwazylem ze to tego sprzedawcy mam 3 rozne nr tel podane ....

2 w e mail i `1 na allegro

oznacz moderatorów
br.
#21 Demiurg#

Jeszcze uzupełnienie:  jeśli masz  w mailu śledzenie paczki  to znaczy  że  zawiadomienia o  paczce do odbioru jeszcze nie wysłali - wiadomo  weekend.

Sprawdź  w spamie,  a najlepiej poczekaj do jutra, mail o paczce do odbioru  dostać powinieneś.

oznacz moderatorów
akne19
#8 Zapaleniec#

jak moge wygenerowac nowy kod do poczkomatu ?                                   

// edit: 16:37 - Rozwiazane

Przy przesyłce łączonej (ja np kupowalem u 2 ludzi) inPost potrzebuje az 3 e-mail...

ogolnie to troche zabawy :d  Wiec nie polesam nie polecam.

oznacz moderatorów
br.
#21 Demiurg#

@akne19   Totalne nieporozumienie, nie wiem o czym piszesz

Ty nie generujesz kodu do paczkomatu,  ty tylko dostajesz kod od InPost do otwarcia  skrytki.

Co to znaczy:   " inPost potrzebuje az 3 e-mail..."  Adres email masz tylko jeden,  taki jaki zgłosiłeś  do  Allegro.  Również numer telefonu masz jeden. 

Natomiast powiadomień wysyłają ci tyle ile trzeba:  pierwszy o wysłaniu  paczki, drugi o dostarczeniu paczki z kodem i trzeci o odebraniu  paczki. 

Zrozumiałem że nie dostałeś powiadomienia mailem o dostarczeniu paczki. Może jeszcze przyślą, jak nie to dzwoń do InPost (jutro)

Oooo...  dzisiaj mają jakieś konserwacje i może dlatego są problemy:

https://inpost.pl/aktualnosci-przerwa-w-dzialaniu-infolinii-0

oznacz moderatorów
InPost
Ekspert InPost

@akne19 

Dane do odbioru mogą zostać wysłane na inny numer telefonu. Jeśli przy zamawianiu paczki został wskazany nieaktualny numer telefonu, skontaktuj się w tej sprawie z Nadawcą. Powinien on wysłać dyspozycję udostępnienia kodu na adres pomoc@inpost.pl 

Zgłoszenie powinno zawierać poniższe dane:
- numer paczki.
- aktualne dane Odbiorcy,
- numer telefonu Odbiorcy, na który powinien otrzymać kod odbioru. 
Wiadomość powinna zostać wysłana z adresu mailowego Nadawcy przypisanego przesyłki.
Jeśli przesyłki zostały umieszczone w Multiskrytce, konieczne będzie wysłanie dyspozycji przez wszystkich Nadawców. 

Sugerujemy również sprawdzenie wszystkich folderów w skrzynce mailowej, w tym spam. Jeśli przesyłka nie została umieszczona w Multiskrytce, dane do odbioru paczki są wysyłane również mailowo.
oznacz moderatorów