anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Jak odzyskać pieniądze za nieotrxymany towar

040609
#8 Zapaleniec#

Zakupiłam zegarek 6 sierpnia i w czasie dostawy byli 10- 13 czy 15 dni z Chin, piszę do sprzedawcy kiedy mogę spodziewać się zegarka to odparł że nie wie może miesiąc może dwa jak mogę odzyskać pieniądze i zrezygnować z zakupu 

oznacz moderatorów
15 ODPOWIEDZI 15

mdrogeria
#21 Demiurg#

@040609 i warto było ? , ,,chciałeś zegarek , czekasz 2 m-ce i masz problem , na koniec jeszcze otrzymasz nie to co zamawiałeś 

oznacz moderatorów

040609
#8 Zapaleniec#

No raczej potrzebuję pomocy a nie takich słów 

oznacz moderatorów

szejk-gmbh
#13 Ambasador#

Jak wysłał to będzie mu ciężko nie wysyłać 🙂  Poza tym ostatnio paczki od chińczyków dość szybko przychodzą.

----------------------------------
Sprzedawca Twój wróg!
oznacz moderatorów

LEW433
#21 Demiurg#

@040609 Jeżeli deklarowany czas dostawy nie został dotrzymany to masz prawo do odstąpienia od umowy zakupu, wówczas nie odbierasz przesyłki a sprzedający od daty odstąpienia od umowy zakupu, max 14dni na zwrot środków, odstąpienie- zwrot zrobisz tu: https://allegro.pl/moje-allegro/zakupy/kupione

oznacz moderatorów

040609
#8 Zapaleniec#

@LEW433,w środę powinien być zegarek według czasu dostawy,to lepiej poczekać czy od razu odstąpić od umowy?

oznacz moderatorów

LEW433
#21 Demiurg#

Odstąpić od umowy zakupu możesz w każdej chwili, ale jak chcesz poczekać to to nie przeszkadza, masz jeszcze takie narzędzie na Allegro jak dyskusja, tam masz pomoc Allegro. Ja osobiście dałbym szansę sprzedającemu. Ja ostatnio czekałem ok7dni dłużej i przyszedł towar zgodny z opisem, Mi to nie przeszkadzało, ale zgodnie z prawem możesz w każdej chwili odstąpić od umowy zakupu.

oznacz moderatorów

040609
#8 Zapaleniec#

@N_Nitka28@RaBarbar_ka@MiMary@w_kiwi@la_nika@ayo80@nat_not@_HolaOla_  odstapilam od umowy bez podania przyczyny 

oznacz moderatorów

pinsplash
#21 Demiurg#

@040609 ale wiesz, ze @mdrogeria ma rację...takich postów jak twój jest tutaj dużo...

_______
BRÓSLI
oznacz moderatorów

040609
#8 Zapaleniec#

Na pewno ma rację, ale człowiek uczy się na błędach niestety 

oznacz moderatorów

LEW433
#21 Demiurg#

To nie moderacja ma wpływ na twoje odstąpienie, teraz czekaj na zwrot środków, max 14dni a jak nie będzie zwrotu to wróć tu. Oni, sprzedający tak Ci odpisują bo nie lubią sprzedawców z Chin i po części mają rację ale oni przede wszystkim nie lubią kupujących,a w szczególności jak mają jakiekolwiek zastrzeżenia do zakupu.

oznacz moderatorów

pinsplash
#21 Demiurg#

@LEW433 przeczytaj co napisałeś, zastanów się, przeczytaj jeszcze raz, jeszcze raz się zastanów... a potem wyjedź na odpoczynek...

_______
BRÓSLI
oznacz moderatorów

040609
#8 Zapaleniec#

Otrzymałam oświadczenie o odstąpieniu od umowy i otrzymałam wiadomość od sprzedającego że mam jak najszybciej zrobić zwrot zegarka którego nie otrzymałam, podtrzymuje że weszłam w link zwrotny jak powyżej i podałam powód odstąpienia od umowy bez podania przyczyny 

oznacz moderatorów

szejk-gmbh
#13 Ambasador#

E tam, ja zamówiłem ostatnio 31 lipca, przyło 9 sierpnia. I nawet dostałem to co zamawiałem 🙂

----------------------------------
Sprzedawca Twój wróg!
oznacz moderatorów

Client:44052296
#21 Demiurg#

@040609 napisz że rezygnujesz i żeby nie wysyłał. Ewentualnie odstęp od zakupu systemowo.

oznacz moderatorów

ayo80
Moderatorka
Moderatorka

@040609 masz prawo do odstąpienia od umowy. Ważne by dopełnić wszelkich formalności i zrobić to w terminie. Wejdź w zakładkę Kupione, przy właściwym produkcie kliknij Szczegóły, potem w pozycji „Zwróć zakup".

Paula
   Moderatorka

Dołącz do naszych licytacji charytatywnych dla powodzian.
   Razem możemy więcej!
oznacz moderatorów