Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
kupiłem na Allegro laptopa używanego. Od razu po rozpakowaniu zauważyłem wadę – wgniotkę na klapie ekranu, która nie była opisana w ofercie. Na zdjęciach w ogóle tego nie było widać. Sprzedawca przyznał, że nie zostało to opisane, ale twierdził, że „było widać na zdjęciach”.
Po zgłoszeniu problemu sprzedawca zaproponował mi 200 zł rekompensaty lub zniżkę na kolejny zakup. Nie zgodziłem się, ponieważ wada była ukryta, a ja nie planowałem kolejnych zakupów.
Po około miesiącu użytkowania laptopa przestał działać ekran – moim zdaniem problem wynika właśnie z wcześniejszego uszkodzenia (wgniotka i obity narożnik). Sprzedawca kazał mi odesłać sprzęt, po czym stwierdził, że to ja go uszkodziłem i odmówił zwrotu pieniędzy. Podkreślam, że przez cały czas laptop był przechowywany w etui i torbie (również zakupionych na Allegro).
Od kilku tygodni walczę o zwrot pieniędzy. Allegro przyznało mi rację, ale sprzedawca dalej odmawia, a teraz chce mi odesłać laptop w rozebranym stanie, po własnej ekspertyzie
co moge zrobić bo nie odpuszczę
@radziooo22 Sprzedający ma prawo odrzucić reklamację.
Jeśli nie zgadzasz się z jego decyzją możesz poprosić o poradę lokalnego rzecznika praw konsumenta.
@radziooo22 jeśli Allegro przyznało Ci rację, to czym się przejmujesz, dostaniesz kasę z AP, a sprzedawce obciążą
Chyba masz rację, a teraz sprzedawca proponuje innego laptopa i usunięcie negatywnego komantarza
W przypadku reklamacji sprzedający ma prawo, a nawet obowiązek zaproponować ci inny sprzęt bez wad. W przypadku pierwszej reklamacji, a taka chyba była, nie możesz wymagać od razu zwrotu pieniędzy. Ale przy kolejnej reklamacji masz już prawo domagać się zwrotu kasy, łącznie z przesyłkami.
Negatywny komentarz możesz ewentualnie obiecać usunąć po całkowitym zamknięciu sporu, kiedy otrzymasz sprzęt bez wad i zwrot kosztów wszystkich przesyłek.