anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Jak odzyskać zwrot kosztów poniesionych za przesyłkę oraz wysyłkę zwracnego towaru?

Kinga_lukacz
#1 Nowicjusz#

Kupiłam towar od chińskiego sprzedawcy. W jaki sposób mogę ubiegać się o zwrot poniesionych kosztów za przesyłkę kurierską (kiedy ją otrzymałam) i za zwrot towaru do sprzedawcy? 

oznacz moderatorów
5 ODPOWIEDZI 5

mdrogeria
#21 Demiurg#

nuuuu.... z Chińskimi sprzedawcami zwykle jest pod górkę , tu się nie dowiesz , pytaj raczej u źródła

oznacz moderatorów

az1rael
#21 Demiurg#

@Kinga_lukacz jak nie przypilisz allegro by ci oddało to od chińczyka nic nie dostaniesz możesz go pozwać wykonalności wyroku nie będzie ba nawet bana jak dostanie od allegro to na drugi dzień będzie miał nową firmę asortyment ten sam i konto nowe

oznacz moderatorów

LEW433
#21 Demiurg#

Za zwrot? a jaka metoda była tego zwrotu, koszt zwrot zawsze ponosi kupujący darmowy to Smart i paczkomat, Smart działa tylko na ternie Polski, a dokąd to odesłanie?

oznacz moderatorów

az1rael
#21 Demiurg#

@Kinga_lukacz zwrot według prawa polskiego zawsze jest po stronie i stanowi koszt kupującego więc odsyłka na Chiny to wyjdzie ładna sumka

oznacz moderatorów

w_kiwi
Moderatorka
Moderatorka

@Kinga_lukacz Jeśli zamówienie nie jest Smart, to koszty wysyłki oraz zdrowo standardowo są po stronie kupującego. 

Wiktoria
   Moderatorka
oznacz moderatorów