anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Jak odzyskać zwrot za oddany towar??

86794
#8 Zapaleniec#

Witam. Zakupiłam płytę główną do komputera, ale okazało się,że mi nie pasuje(inne wejścia), więc skorzystałam z prawa i ją oddałam. Po dwóch dniach dostałam maila,że plyta jest uszkodzona ,wyłamane piny,i nie oddadzą mi pieniędzy,bo od nich wyszła sprawdzona. Ja tej płyty nawet nie wkładałam do kompa,bo od razu widzieliśmy,że nie pasuje więc oddałam. Jak mam rozwiązać ten problem??  

oznacz moderatorów
9 ODPOWIEDZI 9

LEW433
#21 Demiurg#

Zacznij od otwarcia dyskusji, tam sobie wszystko wyjaśnicie, rób zawsze zdjęcia przed odesłaniem, i pamiętaj że odsyłając musisz odpowiednio zapakować: https://allegro.pl/moje-allegro/zakupy/dyskusje/nowa

oznacz moderatorów

Skill_Player
#14 Krzewiciel#

@86794  przede wszystkim podrzuć aukcję na której kupiłaś tą płytę główną. O jakie piny chodzi sprzedajacemu? Te w gnieździe CPU (poważna usterka)

Sprzedający przy odesłaniu towaru może potrącić  jakąś część kwoty (w tym przypadku nawet i powinien 90% jeżeli uszkodziliście piny w gnieździe) gdy towar ulegnie awarii u klienta lub klient go popsuje.

oznacz moderatorów

mdrogeria
#21 Demiurg#

@Skill_Player nie wiem czy to ma zwiazek z wątkiem , być może nie  , ale autor wątku aktualnie sprzedaje płytę główną ... hmm .. .na Lokalnie .

oznacz moderatorów

Skill_Player
#14 Krzewiciel#

No ciekawe....

😁

oznacz moderatorów

LEW433
#21 Demiurg#

Tą co nie pasuje, może przypadek!🤔

oznacz moderatorów

86794
#8 Zapaleniec#

Niestety,przypadki też się zdarzają. I teraz tak jest i wcale się tego nie wyrzekam. To moja druga płyta,którą zamówiłam i ta druga jest zepsuta,a tą pierwszą wystawiłam na sprzedaż bo niestety przegapiłam 2 tygodniowy zwrot. Ot co... I tamta jest dobra...

oznacz moderatorów

mdrogeria
#21 Demiurg#

@Skill_Player S'il vous plaît ... 

niedawno był wątek , sprzedawca pytał co zrobić bo płyta główna wróciła z połamanymi pinami ....hmmm może przypadek .

https://allegrolokalnie.pl/oferta/plyta-glowna-asus-h81mc-lga-1150-sata-3-usb-30-v2n

oznacz moderatorów

86794
#8 Zapaleniec#

No muszę przyznać,że może to i głupio wyszło ale to naprawdę zbieżność,bo zakupiłam dwie płyty,pierwszą przegapiłam termin i nie oddałam,i jest całkowicie nowa i sprawna,i dlatego ją wystawiłam,a teraz kupiłam drugą i stało się jak się stało.

86794_0-1659977012050.png

oznacz moderatorów

86794
#8 Zapaleniec#

Faktycznie tak jest,ale To akurat przypadek. To jest nasza druga płyta,niestety..

oznacz moderatorów