Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
No, Allegro, powiem Wam, że nieźle się ustawiliście, żeby nic nie robić z tematem, żeby utrudnić Kupujacym życie i dochodzenie swoich praw. Otwarcie dyskusji jest niemożliwe! Nie otrzymałam zakupionego produktu. Chcę włączyć Dyskusję, to mi pokazuje, że "nie minął jeszcze termin na nadanie przesyłki" (zakup 6.października, dziś jest 5.listopada-to nieźle!Jaki niby jest ten czas na wysyłkę?dwa miesiące, rok?). Konto Sprzedawcy (dodam, że Użytkownik z Chin) zawieszone. 2x pisałam do niego, to zapewniał o wysyłce (po angielsku, pewnie jakiś chatbot). Sr...nie w banie. Sorry, tracę cierpliwość. Jak mam niby tą dyskusję otworzyć, jak z każdej strony zabezpieczyliście się przed jej otwarciem? Jak odzyskam pieniądze za zakupioną rzecz? Ktoś w ogóle panuje tutaj nad potencjalnymi oszustami, nieuczciwymi Sprzedawcami, którzy zakładają fałszywe konta?
Za takie pytania moderatorki oskarżają nas o spam, a główny admin banuje konta.
Trzymam kciuki,.
@bosek_2804 Jeśli to prawda, to mam tylko jedno do powiedzenia na ten temat: mogliby się zająć w tym czasie czymś pożytecznym, np. usunięciem opcji łączenia ofert 😉 Myślisz, że banowanie konta ma dzisiaj jeszcze jakiś sens, gdy jest taka konkurencja na rynku? To trochę, jakby allegro miało wykopać sobie dołek i samo w niego wpadło 😉
@herbatynka a czego się spodziewasz po zakupie z Chin ? przecież większość takich zakupów się tak kończy 😞 po drugie allegro nie jest stroną transakcji, po trzecie minie czas dostawy to dyskusję rozpoczniesz 🙂
Spodziewam się wysyłki z każdego zarejestrowanego konta, czy to z Chin, czy z Czech, czy choćby z Grenlandii 🙂 Dlaczego na **piiip**s, Temu i **piiip**ie nie ma takich problemów? Allegro jest tu stroną, która w jakiś sposób trzyma w ryzach obie strony transakcji, często łagodzi spory (a bywa, że ma ostatnie zdanie w wielu kwestiach; czy się potem do niego stosują, to inna sprawa). Czas na nadanie wysyłki - jaki jest maksymalnie? Bo chyba nie dowolny, jaki sobie wymyśli Sprzedający. Zresztą czas na dostawę dawno minął. Już była informacja o opóźnieniu wysyłki. Ale miesiąc czekania to lekka przesada (paczka nawet nie została nadana). Nawet Alibaba lepiej koordynuje logistyką. A od zawieszenia konta do jego usunięcia, to już krótka droga. Dlatego zaczynam się martwić i denerwować (w sumie na jedno wychodzi). Pozdrawiam 🙂
...wy***piiip***ało mnie, hehe...oczywiście chodziło o dwie inne popularne platformy sprzedażowe, z czego jedna zarejestrowana jest w Chinach 😉
@herbatynka poprosiłam o otwarcie tej dyskusji, poczekaj proszę na wiadomość w tej sprawie.
Nie martw się, odzyskasz wpłatę za to zamówienie.