anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Jak otzrymać zwrot wpłaty?

MAMY ROZWIĄZANIE!
piomyss
#8 Zapaleniec#

Witam. Zrobiłem zwrot do sprzedającego dwóch produktów w dwóch osobnych paczkach na jeden nr. Zwrotu. Sprzedawcy odebrała zwrot i twierdzi, że w paczkomacie była tylko jedna paczka i za tyle zwrócił środki. Co dalej? Gdzie jest druga przesyłka i jak to rozwiązać

Nie mam ani towaru teraz ani pieniędzy.

oznacz moderatorów
12 ODPOWIEDZI 12
kostas11
#21 Demiurg#

@piomyss a miałeś dwie etykiety ? czy nakleiłeś te samą na dwa kartony, lub jedne kod zwrotu  ?

________
Κώστας
oznacz moderatorów
piomyss
#8 Zapaleniec#
  • Nie miałem żadnych etykiet. Zwracałem przez paczkomat. Generuje tylko kod i numer zwrotu. Nic nie trzeba naklejać 
oznacz moderatorów
kostas11
#21 Demiurg#

@piomyss rozumiem że zgłosiłeś zwrot dostałeś kod i na podstawie niego włożyłeś do skrytki dwie paczki ?  to był błąd jedna paczka jedne kod !

Napisz do przewoźnika co zrobiłeś niech poszukają drugiej paczki 😞  

________
Κώστας
oznacz moderatorów
sl-aw-ek
#17 Koryfeusz#

@piomyss 
1) na przesyłkach należy napisać kod nadania. 
2) jeden kod - jedna przesyłka! 
Druga się zgubiła, szans na odnalezienie raczej nie masz. Na przyszłość polecam zapoznać się z regulaminem usługi z której korzystasz. 

oznacz moderatorów
az1rael
#21 Demiurg#

Za zwrot odpowiada kupujący zgloś reklamację do przewożnika, paczkomaty mają nagrania trzeba zobaczyć co przewożnik ma na nagraniu z wyciągania paczki z paczkomatu. Tylko nie mów że allegro oneboxem zwracałeś

oznacz moderatorów
piomyss
#8 Zapaleniec#

Zwracałem standardowo przez zwrot allegro do paczkomatu. Robiłem tak dziesiątki razy i nigdy nie było próbnej 

oznacz moderatorów
kostas11
#21 Demiurg#

@piomyss bo zwracałeś jedną paczkę to nie było problemu 😄

________
Κώστας
oznacz moderatorów
az1rael
#21 Demiurg#

jak pisałem w te pędy do przewoźnika z reklamacją tj właściciela paczkomatu bo nagranie trzymają krótko czy wyjęto 2 czy 1 paczkę ze skrytki. Jak 2 to cię sprzedawca robi w wała jak jedna to jak pisze @kostas11 sam zgubiłeś 1 paczkę używając 1 kodu zwrotu i kasy nie odzyskasz chyba że przewoźnik znajdzie

oznacz moderatorów
LEW433
#21 Demiurg#

@piomyss Zwrot paczkomat ze Smartem? Masz tu odpowiedź moderacji na temat zwrotu ze Smartem: Odpowiedzialność za zawrot Smart.png

oznacz moderatorów
sl-aw-ek
#17 Koryfeusz#

@LEW433 przecież przesyłka dotarła do sprzedającego ... 

oznacz moderatorów
az1rael
#21 Demiurg#

@sl-aw-ek tak tylko ze polowa zwrotu bo opisana zdaje sie zostala 1 paczka kodem lub dwie tym samym kurier odebral 2 a dojechala 1 

oznacz moderatorów
sl-aw-ek
#17 Koryfeusz#

@az1rael jaka połowa zwrotu ... masz jeden kod do jednej przesyłki a nie do jakichś połówek.

oznacz moderatorów