anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Jak przekazać swoje konto Allegro żonie ?

bronx38
#8 Zapaleniec#

Witam , chcę przekazać moje konto Allegro żonie. Z informacji jakie uzyskałem na internecie wynikało, że należy wejść w zakładkę Twoje dane, wypełnić formularz wybierając powód: "Zmiana użytkownika konta na małżonka". dołączyć plik z aktem małżeństwa i czekać na decyzję Allegro. Problem w tym, że wypełniając formularz nie ma u mnie opcji "Zmiana użytkownika konta na małżonka". Są jedynie opcje : 

zmiana stanu cywilnego
błędnie podane dane
prawnie zatwierdzona zmiana imienia i/lub nazwiska

Proszę o wyjaśnienie co mam w takiej sytuacji zrobić i jak przepisać konto na żonę. Chcę wiedzieć także czy ona będzie musiała wtedy od nowa przechodzić procedurę aktywacji sprzedaży, wykonywać przelew próbny na kwotę 1,01 zł itd.
oznacz moderatorów
7 ODPOWIEDZI 7

LEW433
#21 Demiurg#

@bronx38 Bo nie przekażesz, to jest po jakbyś ty zmienił stan małżeński(nazwisko) a nie żebyś przekazał konto ale zawsze możesz dopytać: https://allegro.pl/pomoc/kontakt

oznacz moderatorów

bronx38
#8 Zapaleniec#

Witam, zanim zaczniesz dawać poradę i odpowiedż to najpierw zapoznaj się z dyskusją w tym temacie na forum Allegro: https://spolecznosc.allegro.pl/t5/dyskusje-kupuj%C4%85cych/zmiana-u%C5%BCytkownika-konta-na-ma%C5%82...

oznacz moderatorów

AnnaG-Antyki
#19 Nestor#

Od tamtego czasu sporo się zmieniło. Nie wiem jak zmiana konta ale jakbym miała się zakładać to też to pewnie znieśli. Za to na pewno na początku zeszłego roku była możliwość podpięcia konta małżonka, a teraz już jej nie ma. Tu prawdopodobnie jest podobnie i dlatego już Ci się ta opcja nie wyświetla. To już nie jest to allegro co dawniej. Teraz to Aliegro. Znoszą wszystkie możliwe ułatwienia. Ukrywają wszystkie potrzebne informacje. Na siłę próbują wciskać to co oni uważają, ze chcemy kupić, a nie to czego szukamy. Na każdym kroku tylko utrudnienia. Pewnie trzeba poczekać aż moderacja zajrzy ale aż takie cuda się nie zdarzają, żeby to w obecnej sytuacji było możliwe. 

oznacz moderatorów

LEW433
#21 Demiurg#

@bronx38 Naprawdę?

oznacz moderatorów

la_nika
Moderatorka
Moderatorka

@bronx38 usunęliśmy opcję wnioskowania o zmianę danych na małżonka.
Jest to związane z procesami zarządzania danymi na kontach, w ten sposób zwiększamy ich bezpieczeństwo.
Jeśli sprawa dotyczy konta zwykłego, skontaktuj się z nami za pomocą formularza, Doradca zweryfikuje czy zmiana jest możliwa i pokieruje, co należy zrobić dalej. 

Monika
   Moderatorka

Dołącz do naszych licytacji charytatywnych dla powodzian.
   Razem możemy więcej!
oznacz moderatorów

bronx38
#8 Zapaleniec#

Usuwacie wszystko to co jest wygodne dla Użytkowników. To zniechęca coraz więcej ludzi do Allegro.

oznacz moderatorów

bronx38
#8 Zapaleniec#

Natomiast o jednym nie zapominacie: podnosić swoje prowizje na wszystkim na czym się tylko da.

oznacz moderatorów