anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Jak rozróżnić posiadane kupony?

ala_128_
#7 Wielbiciel#

Dzień dobry, 

Posiadam 2 kupony wygenerowane z my benefit - ta sama kwota nominalna, ta sama data wygenerowania i dodania do allegro. Jak je mogę odróżnić??

Czemu to takie ważne dla mnie? Z jednej już skorzystałam, druga ma pełną kwotę. Podczas płatności obie wyświetlają się tak samo i nie widzę, na której jest mniejsza kwota (widzę to wchodząc na detale kuponów, ale nie podczas samych zakupów i wyboru kuponu z którego się w danym momencie korzysta). Podczas jednej transakcji można skorzystać tylko z jednej karty. Mam zaplanowany zakup na pełną wartość karty, ale jeszcze nie mogę dokonać tego zamówienia, więc podczas zakupów "po drodze" chciałabym korzystać z karty na której mam mniejszą, ale wciąż sporą kwotę, tylko obawiam się, że nie uceluję w odpowiednią. 

Czy istnieje bądź jest planowane rozwiązanie tego problemu?

oznacz moderatorów
8 ODPOWIEDZI 8

LEW433
#21 Demiurg#

Po wykorzystaniu części powinieneś otrzymać nową kartę na kwotę która pozostałą do wykorzystania, więc nie powinno być z tym problemu: https://allegro.pl/moje-allegro/zakupy/kupony

może także dopytać: karty@allegro.pl.

oznacz moderatorów

ala_128_
#7 Wielbiciel#

W widoku jak w linku widzę rzeczywistą kwotę jaka została na karcie, ale nie widzę jej składając zamówienie (wtedy obie są oznaczone kwotą nominalną, na jaką zostały wygenerowane) i wtedy nie wiem jak rozróżnić karty. 

oznacz moderatorów

nat_not
Moderatorka
Moderatorka

@ala_128_ W koszyku wybierz jeden z kuponów i sprawdź o ile zmniejszy się kwota do zapłaty. W ten sposób będziesz wiedzieć, z którego kuponu próbujesz skorzystać.

Natalia
   Moderatorka

Dołącz do naszych licytacji charytatywnych dla powodzian.
   Razem możemy więcej!
oznacz moderatorów

ala_128_
#7 Wielbiciel#

W wypadku kiedy wydatkowana kwota jest wyższa niż kwota pozostała na karcie tak, co jeśli nie?

oznacz moderatorów

LEW433
#21 Demiurg#

Jeżeli jest mniejszy  to niewykorzystany kupon odnowi się z niewykorzystaną kwotą tu: https://allegro.pl/moje-allegro/zakupy/kupony

oznacz moderatorów

ala_128_
#7 Wielbiciel#

Wciąż nie odpowiadacie na moje pytanie. Wiem jak sprawdzić kwotę w zakładce podlinkowanej powyżej. Wiem, że podczas zakupów, jeśli kwota na karcie jest nizsza niż wartość zakupów to kwota do dopłaty może być wskazówką. Te metody już znam od dawna, ale wciąż nie rozwiązuje to mojego problemu.

Za jakiś czas będę musiała zrobić zakupy za wartość całości nominalnej kwoty na jaką wygenerowałam kartę. I tą chciała bym zostawić nienaruszoną, żeby później nie dopłacać do zakupów gotówką. 

Na drugiej karcie wygenerowanej na tą samą kwotę została mi jeszcze ponad połowa. Na potrzeby kilku mniejszych transakcji chciałabym korzystać własnej z tej (przy niewykorzystaniu pełnej kwoty można wykorzystać ją w kolejnych zakupach). W przeciwnym razie przy większych zakupach będę musiała dopłacać gotówką, mając wciąż kilkaset złotych na drugiej karcie, ale nie mogąc połączyć tych kodów. Ktoś może uznać, że się czepiam, ale zwyczajnie nie chcę robić dodatkowych zakupów na siłę, żeby karty mi nie przepadły, a w międzyczasie dopłacać gotówką.

Dlatego pytam o możliwość ich rozróżnienia w czasie opłacania zakupów lub o perspektywę na dodanie funkcjonalności, która pozwoli to zrobić.

oznacz moderatorów

nat_not
Moderatorka
Moderatorka

@ala_128_ Dodaj do koszyka więcej produktów. Kiedy będziesz wiedzieć który kupon jest tym właściwym, będziesz mogła usunąć niechciane przedmioty przed finalizacją zamówienia.

Natalia
   Moderatorka

Dołącz do naszych licytacji charytatywnych dla powodzian.
   Razem możemy więcej!
oznacz moderatorów

ala_128_
#7 Wielbiciel#

Zadziałało, dzięki! 😀

Chociaż liczę, że Allegro zaproponuje nam rozwiązanie, które ograniczy konieczność takiego kombinatorstwa 😉

oznacz moderatorów