anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

jak sprawdzić status zamówienia

Client:40927120
#1 Nowicjusz#

witam , zrobiłem zakup bez logowania na koncie po kliknięciu kup teraz i podaniu kodu z otrzymanego maila zakończyłem zakup z opcją zapłaty przy odbiorze od kuriera , od tego czasu nie mam praktycznie żadnych info o statusie przesyłki, przewidywany czas dostarczenia minął kilka dni temu , mam na mailu adres firmy i kontakt do nich telefoniczny , więc próbuje się dodzwonić i tutaj zaskoczenie ,NIE MA TAKIEGO NR , dodam że sprzedający ma na allegro znaczek S czyli super sprzedawca , próba otwarcia zakładki o sprzedających niestety po kilkudziesięciu próbach nadal się nie aktywuje . Wracając do sedna,  jak mogę sprawdzić czy zakupiony przedmiot został wysłany i dotrze do mnie 

oznacz moderatorów
1 ODPOWIEDŹ 1

xyz96
#21 Demiurg#

Tylko przez kontakt ze sprzedawcą. Jeśli nie ma tego kontaktu, wyślij sprzedawcy mailem odstąpienie od umowy, rezygnację z towaru i zapomnij o tym zakupie. Nawet gdyby wysłał przedmiot już po odstąpieniu, nie masz obowiązku go odbierać i płacić. Kup u kogoś innego, kto traktuje kupujących poważnie. Już niedługo, za kilka dni, nie będzie można kupować na Allegro bez logowania, to otrzeźwi wielu sprzedawców, bo po zakupie z logowaniem będziesz miał skuteczne wsparcie Allegro, czego teraz brak w takich przypadkach.

oznacz moderatorów