anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Jak ustawić wyszukiwanie przedmiotu u sprzedawcy którego juz mam w koszyku?

MAMY ROZWIĄZANIE!
aniia22
#8 Zapaleniec#

Do niedawna kiedy wyszukiwałam przedmiot, to u góry wyświetlały mi się propozycje od sprzedawców, od których juz coś w koszyku miałam, jak to ustawić z powrotem?

oznacz moderatorów
58 ODPOWIEDZI 58
Blacky_
#9 Pomysłodawca#

niestety dziś znowu nie działa, oferty nie są połączone a książek u sprzedawców z koszyka nie wyświetla

oznacz moderatorów
la_nika
Moderatorka
Moderatorka

@Blacky_ dowiaduję się co się dzieje z tą opcją, dam znać, gdy otrzymam odpowiedź!

Monika
   Moderatorka

oznacz moderatorów
la_nika
Moderatorka
Moderatorka

@Blacky_ przykro mi, ale otrzymałam informację, że po przeprowadzonym eksperymencie, ta funkcja została usunięta. 

Monika
   Moderatorka

oznacz moderatorów
amrozowska
#8 Zapaleniec#

To fatalnie. Ta funkcja była świetna!

oznacz moderatorów
Blacky_
#9 Pomysłodawca#

To tam ktoś bardzo mądry musi takie decyzje podejmować, bo ta funkcja bardzo pomagała mi w kupowaniu i bez niej pewnie kupię mniej.

oznacz moderatorów
zeus115
#7 Wielbiciel#

Szkoda, to była bardzo przydatna funkcja. Czy wiadomo coś czy wróci ta funkcjonalność?

oznacz moderatorów
la_nika
Moderatorka
Moderatorka

@zeus115 przykro mi, ale nie mam informacji kiedy ani czy wróci. 

Monika
   Moderatorka

oznacz moderatorów
Zenobianow
#1 Nowicjusz#

To proszę przekazać komuś u góry że usunięcie tej funkcji znacząco utrudnia korzystanie z allegro jeśli kupuje się dużo tanich rzeczy które oferują różni sprzedawcy. Gdy cena przedmiotu waha się od 1 do 5 PLN i chce się dobrać przedmioty do darmowej przesyłki u 3ch sprzedawców z tej samej kategorii, zakupy zamiast zająć 15 min zajmują 45min. Niby jest to filtrowanie u pojedynczego sprzedawcy ale w porównaniu do tamtej funkcji jest badziewne. 

oznacz moderatorów
la_nika
Moderatorka
Moderatorka

@Zenobianow @Blacky_ @zeus115 @amrozowska przekazałam Wasze uwagi do odpowiedniego zespołu. Jeśli dowiem się czegoś więcej w tej sprawie, dam znać!

Monika
   Moderatorka

oznacz moderatorów
00Jacek00
#1 Nowicjusz#

Przykład: w koszyku mam produkt od sprzedawcy ABC. Następnie szukam innych produktów i do ubiegłego tygodnia jeśli sprzedawca ABC miał to czego szukam za drugim razem, ta oferta wyświetlała mi się u góry. Do tego był komunikat o jednej przesyłce. Od kilku dni nie wyświetla się takie info. Czym to może być spowodowane? To było duże ułatwienie i oszczędność. 

oznacz moderatorów
pinsplash
#21 Demiurg#

@00Jacek00 Tak uważali użytkownicy. Ponieważ było to ludziom na rękę, Allegro to zlikwidowało. Nie ma. Jedyny sposób to w wyszukiwarce kliknąć "szukaj wielu".

_______
BRÓSLI
oznacz moderatorów
LEW433
#21 Demiurg#

A wszystko żeby ludziom żyło się łatwiej i dostatniej, oczywiście tym z Allegro. 😋

oznacz moderatorów
la_nika
Moderatorka
Moderatorka

@aniia22 @Zenobianow @zeus115 @Blacky_ @amrozowska chociaż rezygnujemy z funkcji opisanej w tym wątku to wciąż możecie łatwo odnajdować oferty tego samego sprzedającego, służy do tego multisearch
Wystarczy, że wpiszecie jakich przedmiotów potrzebujecie, a system podpowie sprzedających, którzy mają je wszystkie. 

la_nika_0-1664537583177.png

Monika
   Moderatorka

oznacz moderatorów
Czaplicki-PL
#8 Zapaleniec#

Trafiłem tutaj mając ten sam problem i jestem również zasmucony, że funkcja zniknęła. Powyższe rozwiązanie jest ok szukając nowych przedmiotów, jednak np. szukając książki-książek, a mając w koszyku już ich kilka, trzeba 'ręcznie' przeglądać zasoby sprzedawców. Ta funkcja była szczególnie przydatna przy allegro smart, co więcej - ekologiczna - więcej zakupów - bo łatwiej, a mniej wysyłek. Liczę, że wróci ta funkcja. 

oznacz moderatorów
Blacky_
#9 Pomysłodawca#

Mam nadzieję, że jakaś osoba decyzyjna tam przemyśli swoje działania bo wycofanie tej funkcji nie ma żadnego sensu. Chyba, że działała w jakiś zły sposób, ale nie zauważyłem tego.

oznacz moderatorów
marta_k_5
#8 Zapaleniec#

To zupełnie co innego, do czegoś innego służy...

oznacz moderatorów
ArtDe
#7 Wielbiciel#

Tak trochę out of topic... Ale jeśli już przywołałaś multisearch, to dlaczego nie jest dostępna ta funkcja w aplikacji?... chyba że nie wiem jak ja znaleźć. A przy temacie sprzedawców, również nie można wyszukiwać po nazwie "przybliżonej" - nie pamiętając dokładnej nazwy sprzedawcy. Nie działa wyszukiwanie nazwy z gwiazdką czy innym znakiem i wystarczy pominąć lub pomylić jeden znak... I kicha. 

oznacz moderatorów
ko_alka
Moderatorka
Moderatorka

@ArtDe Wprowadzenie takiej funkcji w obu aplikacjach (iOS i Android) jest bardzo czasochłonne i kosztochłonne. Wciąż weryfikujemy temat. 🙂 

Ola
Moderatorka

#8 Zapaleniec#

To nie jest rozwiązanie

oznacz moderatorów
frulik
#8 Zapaleniec#

Kolejna głupia zmiana na niekorzyść kupujących, jak i sprzedających.

"Szukaj wielu" w żaden sposób nie zapewni tego co wyrąbaliście (tak samo jak szukanie w odległości od kodu pocztowego, czy szukanie w zakończonych). Nie da się ustawić żadnych filtrów, więc ta opcja jest bezużyteczna. Do tego w aplikacji w ogóle tego nie ma. Wymyśliliście sortowanie "trafność" z której nikt mądry nie korzysta, bo nie wiadomo jak działa. Zmieniacie "obserwowane" na "ulubione" - zmiana **piiip**yczna - chcę coś obserwować zanim to kupię, a nie muszę tego lubić. Po za wprowadzeniem smarta nie widzę żadnej korzystnej zmiany.

Lubię kupować na allegro (i często kupuję), bo mam wszystko z jednego źródła i nie muszę szukać po wielu sklepach tego co potrzebuję (pomimo, że jest znacznie drożej niż w sklepach). Do tej pory godziłem się z tym. Czas to pieniądz, więc jeżeli mam tracić dużo więcej czasu na szukanie produktów i do tego płacić więcej, to wniosek nasuwa się sam.

oznacz moderatorów