anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Jak usunąć zapisane konta blik? (płatność bez kodu)

MAMY ROZWIĄZANIE!
linux522
#8 Zapaleniec#

Mam problem, ponieważ płatność blikiem nie zawsze kończy się sukcesem. Czasem nie pyta którego banku chcę użyć (raz dziewczyna zapłaciła swoim blikiem i zapisaliśmy jej konto). Teraz zdarza się, że podczas zakupu nie zapyta nawet czyjego konta użyć u próbuje uzyć jej, albo nie używa żadnego i płatność się nie udaje. Jak usunąć z pamięci mojego konta allegro przypsane konta blik?

oznacz moderatorów
44 ODPOWIEDZI 44
pecela
#17 Koryfeusz#

Mam zapamiętanego blika i zamknięte konto w banku. Niestety nie mam dostępu do apki banku, po rozwiązaniu umowy. Czy da się jakoś usunąć to zapisane konto BLIK? Jak się zapomni kliknąć, że chce się podać kod, to transakcja się nie uda, ale trzeba sporo poczekać. 

oznacz moderatorów
karbonit_pl
#8 Zapaleniec#

Mam tak samo, podłączam się do pytania

oznacz moderatorów
nat_not
Moderatorka
Moderatorka

@karbonit_pl Spróbuj postępować zgodnie z tą instrukcją.

Natalia
   Moderatorka
oznacz moderatorów
karbonit_pl
#8 Zapaleniec#

To nie to. Nie mam żadnej zapisanej karty. Chodzi o BLIK

oznacz moderatorów
nat_not
Moderatorka
Moderatorka

@karbonit_pl W takim razie - czy nie masz możliwości usunięcia Allegro z zapamiętanych sklepów w aplikacji banku? To powinno pomóc.

Natalia
   Moderatorka
oznacz moderatorów
karbonit_pl
#8 Zapaleniec#

Usunąłem już to konto w banku, nie mam dostępu do tej aplikacji

oznacz moderatorów
nat_not
Moderatorka
Moderatorka

@karbonit_pl Skonsultowałam Twoją sprawę i otrzymałam informację, że usunięcie płatności bez kodu jest możliwe w aplikacji banku, więc niestety nie możemy tego zrobić za Ciebie.

Możesz natomiast zapisać nową płatność. Jeśli przy finalizacji zamówienia wybierzesz "Blik- płacę z kodem", będziesz musiał wpisać kod z banku, z którego chcesz płacić. Następnie w aplikacji banku będziesz mógł zapisać płatność Blik One Click. 

Pamiętaj jednak, żeby przy zakupie skorzystać z przeglądarki internetowej.

Natalia
   Moderatorka
oznacz moderatorów
karbonit_pl
#8 Zapaleniec#

Tak, nowe konto juz mam podpięte, ale to stare ciagle mnie wkurza... Szkoda ze nie ma opcji usuniecia go...

oznacz moderatorów
ruperius
#7 Wielbiciel#

Mam podobny problem 😞
Ktoś mnie kiedyś poprosił o zakup czegoś z mojego konta allegro.
Osoba ta zapłaciła blikiem ze swojego banku i kliknęła powiązanie kont.
Teraz mam widoczną płatność blik bez kodu z allegro dla tej osoby, której nie mogę usunąć, a nie mam już kontaktu z człowiekiem i tym bardziej jej kontem bankowym...

oznacz moderatorów
koltat
#11 Animator#

@ruperius @ No to przechlapane 😀

Spróbuj zapłacić w ten sposób, będzie musiał potwierdzić, a może zapłaci 😀 i wówczas się zreflektuje, a i kontakt się odnajdzie.

-None-
oznacz moderatorów
szmoon
#8 Zapaleniec#

Nie dość że nie można tego usunąć, to nie można ustawić żeby domyślnie pytało o kod 😐 

oznacz moderatorów
patrykr1993
#1 Nowicjusz#

To jest śmieszne, 2021 rok, UX powinien być najważniejszy, a tu nawet nie da się w ludzki sposób odpiąć tego głupiego blika.

Ja miałem kilka kart, chciałem zmienić domyślną kartę - wg. postów na forum powinienem odpiąć te karty których nie chce już używać. OK, odpiąłem, i z domyślnej karty.. przeskoczyło mi na blik z kodem, a nie na kartę.

Kto to w ogóle projektował? A potem przyklepał?

oznacz moderatorów
Rob1n_allegro
#7 Wielbiciel#

I jak ? Udało się to jakoś ogarnąć ? Mam ten sam problem...

oznacz moderatorów
Client:44052296
#21 Demiurg#

@Rob1n_allegro płatność blik bez kodu powinno się dać usunąć w aplikacji bankowej.

oznacz moderatorów
szmoon
#8 Zapaleniec#

Nie żartuj nawet 🙂 Taka opcja nie istnieje. Jak straciłeś urządzenie z apką bankową lub tak jak w moim wypadku kupiłeś coś dla kogoś i nie masz dostępu do tej apki teraz (bo to nie twoje konto), to musisz się z tym borykać. Jeśli bardzo ci to przeszkadza, to musisz załatwić sobie inne konto na allegro 😛

oznacz moderatorów
karbonit_pl
#8 Zapaleniec#

To ja tylko dodam od siebie, że mnie po pewnym czasie konto blik z banku Millenium usunęło się samo. Nic przy tym nie kombinowałem, więc albo się przedawniło albo jakiś reset... nie wiem.

oznacz moderatorów
Radliczek
#1 Nowicjusz#

I dalej nic, nikt nie wpadł na to jak to ogarnąć?

oznacz moderatorów
Client:41235133
#7 Wielbiciel#

Mam dokładnie ten sam problem.
Allegro potrzebujemy opcji wyłączenia obsługi konkrentego telefonu blik z poziomu waszej platformy,

oznacz moderatorów
suszi
#9 Pomysłodawca#

Widać technicznie jest to niewykonalne…

oznacz moderatorów
flamingoo
#2 Obserwator#

Miałem ten problem: podłączyło mi pod Allegro konto w mbanku. W apce na telefonie jest opcja "płatności/Ustawienia BLIK/płatności BLIK bez kodu". Tam było na liście Allegro. Klikasz znaczek kosza obok i problem znika. W innych apkach jest pewnie nieco inaczej, ale mechanizm działa.

oznacz moderatorów