Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Zakupiłem przedmiot na firmę z fakturą VAT, tak się składa że sprzedawcą było Allegro
na ostatnim etapie przed płatnością pojawił się kafelek z 20zł rabatem, który wybrałem
płatnośc obniżyła się o 20zł
ku mojemu zdziwieniu faktura opiewa na kwotę bez tego rabatu wiec kwota wplaty i kwota na fakturze się nie zgadzają. Ksiegowo wiszę Allegro 20zł, a jako ze mam pełną ksiegowość na koniec roku będę miał saldo 20zł do zapłaty dla allegro.
Pomoc allegro mnie zbywa, piszą ze nie mogą mi wystawić faktury na łóżko piętrowe, po informacji ze nie o łózko chodzi i chcę korekty faktury jest cisza. Jestem na allegro 23 lata i z takim czymś się jeszcze nie spotkałem
czy ma ktoś kontakt do kogoś w tej firmie z którym mozna o tym porozmawiac czy zostaje urząd skarbowy lub money.pl ?
@usrobo W przypadku skorzystania z kuponu lub karty podarunkowej - pokrywają one część płatności, jednak nie pomniejszają wartości złożonego zamówienia. Sprzedający otrzymuje pełną kwotę za zamówienie i wystawia fakturę na kwotę, którą otrzymał.
Przykro mi, ale nie wystawiamy dodatkowego dokumentu za wykorzystanie kuponu lub karty podarunkowej (potwierdzeniem skorzystania jest informacja w szczegółach zakupu) - w kwestii jak rozliczyć taki zakup, możesz skontaktować się z biurem rachunkowym lub doradcą podatkowym.
przed zastosowaniem takiego kuponu w sytuacji wystawienia fv na firmę powinna być informacja ze kwota zaplaty i kwota na fv będą sie różnic
Uzyskałeś po prostu dopłatę do zamówienia. Wyksięgujesz ją w zespół 7 w pozostałe przychody operacyjne, opodatkujesz i tyle.
gdzie jest informacja o takiej dopłacie do zamówienia?
czy ksiegowa otrzymjąc 2 dokumenty ksiegowe: potwierdzeni zapłaty na kwotę X i fakturę na kwotę Y nie zapyta co z pozostałą różnicą miedzy X a Y ?
1. sprawdź zakładkę zakupy, wejdż w ten konkretny, tam powinna być informacja o zastosowaniu rabatu/kuponu.
2. zapyta albo nie
2a zapyta - patrz punkt 1. Wydrukuj i księgowa podepnie pod PK
2b nie zapyta - saldo pozostanie na rozrachunkach, więc szanująca księgowa powinna wrócić do pkt 2. Jeśli nie wróci, znajdzie po choćby 3 latach i wyksięguje jako przedawnione i tak
3. jeśli nie masz jak udokumentować kuponu, napisz oświadczenie że zastosowano kupon
4. zapytaj księgową o to o co tu pytasz.