Mieszkam na odludziu i z tego względu staram się zamawiać przesyłki kurierskie. Wczoraj odebrałam jedną przesyłkę z Poczty Polskiej. Kurier dojechał bez problemu. Oczekiwałam na kuriera allegro delivery z DHL. Otrzymałam wiadomość, że kurier mnie nie zastał i paczkę awizował. Ciśnienie mi się podniosło. Wisienką na torcie jest miejsce, w którym paczkę zostawił. W jakiejś mieścinie (bliżej mi nieznanej). Wiadomość o awizowaniu otrzymałam ok. 15. 00. Teraz szybko się ściemnia. Mąż błądził "po ćmoku" szukając tej mieściny. Zrobił ponad 35 km, co w obecnej sytuacji pogodowej dla osoby w jego wieku nie należy do przyjemności. Nie zostawię tej sprawy bez rozwiązania. Jeśli mieszkam na wsi, to można mnie lekceważyć? Zapłaciłam za przesyłkę kurierską, a zostałam narażona na koszty i nerwy. Jeśli kurierowi coś wypadło, to mógł zadzwonić. Ustalilibyśmy inny termin dostawy. Ale nie !!! On bezczelnie skłamał, że nie zastał nas w domu.
Nie wiem czy to Cię pocieszy czy nie. Jednak nie zostałaś zlekceważona z powodu mieszkania na wsi. Takie zagrywki ze strony DHL dotyczące paczek z Allegro są wszędzie. Miałam w zeszłym roku jedną jedyną paczkę tą badziewną dostawą. W pierwszy dzień też awizowana, mam 4 świadków oraz logi z tego forum i kompa stacjonarnego na dowód, że byłam. Następnego dnia dostałam paczke z taką dziurą, że kilogramowe kawy mogłam wkładać i wyciągać bez rozpakowywania. Wisienką na torcie jest, że była to paczka z oficjalnego sklepu.
Żeby było śmieszniej to w następnym tygodniu przed samiutkimi świętami miałam kilka paczek z Te.. tym samym kurierem i doszły bez żadnego problemu. Wysyłałam też paczkę nimi przez vi... i dotarła następnego dnia.
Dlatego twierdzę, ze mają jakieś luki w umowach i przewoźnicy robią sobie z tych paczek jaja, bo mogą...
To nie jest rozwiązanie. Tak zrobiłam wcześniej i spowodowało to otworzenie dyskusji, a przecież sprzedawca tu nie zawinił. Dopiero w tej dyskusji poprosiłam Allegro o pomoc i taką drogą mogłam zażądać ukarania kuriera. Nie ma prostej drogi, by złożyć reklamację na KURIERA. To można tylko zrobić wtedy, kiedy kurier i numer przesyłki jest przypisany do konkretnej firmy. Wtedy składasz skargę w tej firmie. Niestety nr przesyłek Allegro nie są zapisane w konkretnych firmach.