Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Wybrałem do koszyka 3 produkty. Dla każdego podałem sposób dostawy i dokonałem płatności kartą. Uważałem, że to wszystko. Okazuje się, że te produkty w dalszym ciągu są w koszyku, natomiast aplikacja bankowa nie pokazuje pobranej kwoty. Czy to jest normalne ? Co mam zrobić jeszcze ?
Cześć, @Client:101326461. Sprawdziłam Twoje konto i rzeczywiście zakup nie został jeszcze sfinalizowany, a przedmioty nadal znajdują się w koszyku.
Aby złożyć zamówienie przejdź do Koszyka, a następnie kliknij Do kasy. W kolejnej karcie zobaczysz sekcję Dostawa i płatność - podaj adres do wysyłki i preferowaną metodę płatności.
Gdy już uzupełnisz te dane, kliknij w Kupuję i płacę. Po wyborze tej opcji zostaniesz przeniesiony na kolejną kartę, w której otrzymasz potwierdzenie zakupu - nie opuszczaj jej dopóki nie otrzymasz komunikatu z informacją, że zakup się udał.
Pani Marysiu - z poziomu Koszyka nie widzę opcji "Do kasy" - gdzie to jest, może mnie zaślepiło ? Natomiast po prawej stronie listy produktów mam okienko z opcją DOSTAWA I PŁATNOŚĆ. Wchodziłem tam, podawałem adres do wysyłki i płatność kartą bankomatową za całość 3-ech produktów. Dwa z nich chciałem odebrać w Paczkomacie InPost, a 3-ci tj. wąż ogrodowy Kurierem (ponieważ nie dawało możliwości odbioru w Paczkomacie). Podałem numer karty bankomatowej, ale zakup nie został sfinalizowany, system nie pobrał pieniędzy z karty. Nie zauważyłem też przycisku "Kupuję i płacę". Nie otrzymałem potwierdzenia zakupu ! PROSZĘ O POMOC
@Client:101326461, rozumiem, że zakupy robisz w przeglądarce, a nie w aplikacji Allegro?
Czy mógłbyś podesłać zrzut ekranu z etapu gdzie podajesz adres dostawy? Zakryj tylko swoje dane.
Zerknij dodatkowo na tę instrukcję - być może to pomoże Ci sfinalizować zakup.
Pani Marysiu - udało mi się znaleźć opcję "Do kasy" i wykonałem dalsze kroki. WSZYSTKO GRA - zapłaciłem kartą i czekam do soboty. Koszyk opróżnił się - OK Pozdrawiam z Podkarpacia. Tadeusz