anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Jak zmienić liczbę zwróconych rzeczy?

Kumi1234
#7 Wielbiciel#

Kupiłem 6szt, zwróciłem 3, a zaznaczyłem że zwracam 4 szt. Jak zmienić teraz liczbę sztuk żeby sprzedający oddał pieniądze?

oznacz moderatorów
6 ODPOWIEDZI 6

LEW433
#21 Demiurg#

Napisz do sprzedającego i wyjaśnij, On ma możliwość oddania odpowiedniej kwoty. Np: poprzez centru wiadomości: https://allegro.pl/pomoc/dla-kupujacych/dane-i-ustawienia-konta/centrum-wiadomosci-allegro-LvY8REV7o...

oznacz moderatorów

xyz96
#21 Demiurg#

@Kumi1234 W systemie nie zmienisz i nie ma takiej potrzeby. Po prostu odeślij to, czego nie chcesz. Sprzedawca odda Ci pieniądze za odesłane rzeczy, a nie za wszystkie, które zaznaczyłeś w zwrocie. 

oznacz moderatorów

maxr01
#17 Koryfeusz#

A z jakiego powodu kupujący zwrócił 4 szt. z 6-ciu zamawianych?

Nie ma tutaj takiej informacji. Czy z powodu odstąpienia od zawartej umowy?

Czyli sprawa jest bardzo prosta - kupujący zamówił więcej towaru, żeby mieć darmową przesyłkę SMART i możliwość darmowego zwrotu.

To obecnie jest "plaga" na Allegro.

Dokonałeś "odstąpienia od zawartej umowy" - miałeś zwrócić 4 szt. , a zwróciłeś 3 szt. To Twój błąd - musisz dosłać sprzedającemu tą jedną sztukę. Jak sprzedający jest "firmą" to jest zobowiązany do prowadzenia ewidencji sprzedaży,  dokumentacji fiskalnej itp. 

Inne rozwiązanie problemu - skontaktuj się ze sprzedającym, wyślij mu na e-mail formularz odstąpienia od zawartej umowy, tym razem z prawidłowa ilością zwracanych przedmiotów.

Swoją drogą - zakup i zwrot towarów dla darmowej wysyłki jest "chorą" sytuacją. Świadczy jedynie o niedojrzałości kupujących lub ich chciwości - co można zrobić dla zaoszczędzenia kilku złotych? Czy to jest faktycznie jakaś astronomiczna kwota? - Czy sprzedawcy na Allegro mają pracować za darmo? A w takim przypadku - to nawet na "stratach"?

Czy kupujący też pracują "za darmo"? Ktoś z nich się nad tym zastanowił?

--------------------------------------------------------------------------------
Rozumiem, że są ludzie, którzy za 20 gr. będą gnać pchłę przez 20km, lecz nie potrafię ich zrozumieć.
oznacz moderatorów

LEW433
#21 Demiurg#

Smart daje takie możliwości i nie jest to żadne "przestępstwo" korzystanie z tego.😁

oznacz moderatorów

Halfrunt
#19 Nestor#

Przy takiej inflancji i plagą zwrotów w związku z zakupem dla darmowej wysyłki już niedługo najtańsza rzecz będzie kosztować 40 zł. I problem sam się rozwiąże.

Jedynie w stacjonarnych sklapach będzie taniej, co ja piszę już jest taniej, a będzie jeszcze taniej.

oznacz moderatorów

LEW433
#21 Demiurg#

Tak, praca. będzie tańsza.😒

oznacz moderatorów