anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Jak zwrócić towar jeśli minął czas odstąpienia od umowy?

Client:118528792
#7 Wielbiciel#

Witam, miesiąc temu kupilem latarkę dziś przestała działać, napisał do sprzedającego,on odpowiedział zeby wysłałem Produkt Na adres.

Pytanie jak zwrócić towar jeśli minął czas odstąpienia od umowy?

oznacz moderatorów
7 ODPOWIEDZI 7

az1rael
#21 Demiurg#

Nie da się nie zwrocisz możesz reklamować u sprzedawcy @Client:118528792 

oznacz moderatorów

#7 Wielbiciel#

Czyli co ,mam tyłko złożyć reklamacjie?

oznacz moderatorów

az1rael
#21 Demiurg#

Tak napisz do sprzedawcy przez centrum wiadomości, opisz problem, napisz że zglaszasz reklamację za niezgodność z opisem i zapytaj o procedurę reklamacyjna i się zastosuj. Jak nie odpisuje to ponów to samo w dyskusji. Nic nie rób bez polecenia sprzedawcy jak poprosi o zdjęci / filmik wyślij jak poprosi o odeslanie to albo wysyła ci oplacona etykiete albo oddaje za wysylkę na podstawie dokumentu np paragon za wysylkę więc mu wyślij zdjęcie. Pakujesz pancernie wysylasz i czekasz do 14dni od zgloszenia na odpowiedź nie ma reklamacja uznana dostaniesz to o co wnioskowałeś inaczej jak uzna w terminie to wymieni lub naprawi latarkę.

oznacz moderatorów

#7 Wielbiciel#

Czyli zaraz poproszę o opłacaną etykietę wysyłkową, idę do paczkomatu i wszystko?

Jeśli nie da etykietę ,to muszę wysłać mu na adres?

oznacz moderatorów

LEW433
#21 Demiurg#

@Client:118528792 Niczego nie musisz odsyłać na reklamacje, możesz jak chcesz, sprzedający ma obowiązek odebrania towaru na reklamację Ty tylko mu udostępnić. Otwórz dyskusje i czekaj na reakcję sprzedającego, nie odsyłaj wcześniej. Jak zrobisz to bez jego zgody nie odbierze.

oznacz moderatorów

LEW433
#21 Demiurg#

@Client:118528792 Złóż reklamacje u sprzedającego, widzę że nie znasz się za bardzo na tym, więc najlepiej poprzez dyskusję, tu masz pomoc Allegro: https://allegro.pl/moje-allegro/zakupy/dyskusje/nowa

oznacz moderatorów

kolekcjoner608
#21 Demiurg#

@Client:118528792 Robisz tak jak Ci radzi @az1rael ,chyba że kupiłeś ją a odesłanie jest na adres np. w Chinach to może okazać się nieopłacalne ze względu na koszty odesłania w razie odrzucenia reklamacji przez sprzedawcę.

oznacz moderatorów