anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Jednorazowa płatność kartą, bez zapisywania

MAMY ROZWIĄZANIE!
jolka-j31
#7 Wielbiciel#

Dzień dobry Czy jest możliwość płatności kartą bez jej zapisywania,chcę jej użyć tylko raz

oznacz moderatorów
14 ODPOWIEDZI 14
xyz96
#21 Demiurg#

Tak, poniżej widocznego jak wół "Użyj i zapisz kartę" masz maleńki, ledwie widoczny przycisk "użyj karty".

oznacz moderatorów
Knowhere
#21 Demiurg#

@xyz96 Nie poniżej, tylko obok (i nie "użyj karty", a jedynie "użyj").

"złote myśli" xyz96: "Sprzedawcy zawsze byli, są i będą moimi wrogami na AG."😄

oznacz moderatorów
xyz96
#21 Demiurg#

@Knowhere Sprawdź, czy gdzieś jakiejś kropki nie brakuje, najlepiej przez lupę.

oznacz moderatorów
xyz96
#21 Demiurg#

oznacz moderatorów
Knowhere
#21 Demiurg#

@xyz96 To chyba u Ciebie, bo u mnie jeszcze w zeszłym tygodniu przyciski na tym ekranie były rozmieszczone inaczej (bodaj w piątek płaciłem kartą).

"złote myśli" xyz96: "Sprzedawcy zawsze byli, są i będą moimi wrogami na AG."😄

oznacz moderatorów
jolka-j31
#7 Wielbiciel#

Niestety nie było poniżej napisu użyj 😞 ale dziękuję bardzo za odpowiedź

oznacz moderatorów
jolka-j31
#7 Wielbiciel#

Dziękuję

oznacz moderatorów
jolka-j31
#7 Wielbiciel#

Dziękuję

oznacz moderatorów
Client:40935751
#9 Pomysłodawca#

Czy coś się zmieniło ostatnio ?    bo nie ma opcji użyj karty tylko raz?   przynajmniej na chrome 109.0.5414.120.

karta.jpg

oznacz moderatorów
#9 Pomysłodawca#

Np ja w zależności co kupuję czy prywatnie czy na firmę to używam innej karty,  stąd wygodnie jest dla mnie "użyj karty tylko raz".  

Jaka będzie kolejna zmiana?   Może brak możliwości zakupu jednorazowego??   Tylko z automatu wszystkie zakupy będą cykliczne. Wystarczy raz coś kupić, a allegro będzie później z automatu co miesiąc za nas kupowało pobierając sobie z karty odpowiednią kwotę.     Trzeba będzie wtedy po każdym zakupie wchodzić w stawienia i wyłączać cykliczny zakup.

Normalnie super pomysł z biznesowego punktu widzenia.

oznacz moderatorów
LEW433
#21 Demiurg#
oznacz moderatorów
#9 Pomysłodawca#

Wiem że mogę zapisac kilka kart.   Ale ja nie chcę tego zrobić, tylko użyć opcji "użyj karty tylko raz"  bez zapisywania jej.   Dokładnie tak jak jest to opisane w w/w linku.   

Screenshot 2024-08-07 at 10-23-16 Jak zapłacić kartą za zakupy - Pomoc.png

oznacz moderatorów
MiMary
Moderatorka
Moderatorka

Hej @Client:40935751. Czy ten sam problem występuje po wyczyszczeniu plików cookie i zalogowaniu do Allegro w trybie incognito przeglądarki?  

Marysia
   Moderatorka

Dołącz do naszych licytacji charytatywnych dla powodzian.
   Razem możemy więcej!
oznacz moderatorów
#9 Pomysłodawca#

Dobrze sprawdzę to później.   Widocznie to musi być kwestia mojej przeglądarki.   Bo np na firefox 115.0.3  i Opera 95.0.4635.90  po kliknięciu na "Dostawa i Płatność"    w ogóle nie wyświetla się okienko "Metoda płatności"   gdzie właśnie można wybrać: kartę, przelew etc.

Jedynie jest tylko okienko "Metody dostawy"   i pozostaje kliknąć przycisk "KUPUJĘ i PŁACĘ".

oznacz moderatorów