anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Kiedy mam możliwość zwrotu przedmiotu kupionego od osoby prywatnej?

dreams955
#7 Wielbiciel#

Sprzedający, osoba prywatna. Kilka zdjęć miał w ofercie, kilka dosłał na priv ale ekran tabletu wygląda na zabrudzony z kurzu lub ma też odpryski. W opisie napisane jest, że tablet jest w stanie idealnym, a ekran nie ma rysek(dla mnie obowiązek). Natomiast obudowa według zdjęć ma ryski(co mi nie przeszkadza w ogóle), ale w opisie jest napisane inaczej i się głowie teraz, a co jeśli ryski są na ekranie. Sprzedawca nie chce już paczki otwierać i nie chce wysłać zdjęcia z przetartym ekranem. Jeśli by się okazało że to odpryski, a nie kurz, to mam prawo do zwrotu?  

oznacz moderatorów
6 ODPOWIEDZI 6

mdrogeria
#21 Demiurg#

zwrotu nie , ale reklamacji owszem 

oznacz moderatorów

dreams955
#7 Wielbiciel#

I co wówczas? Dostaję z powrotem kasę, czy rekompensatę? Jak będą niedociągnięcia to nie chcę mieć kasy długo zamrożonej tylko kupić coś innego.

oznacz moderatorów

LEW433
#21 Demiurg#

@dreams955 Nie koniecznie kasę, przy pierwszej reklamacji sprzedający może wybrać np. naprawa, obniżenie ceny, itd. ale już przy drugiej masz prawo rozwiązać umowę zakupu i żądać zwrotu środków, nie zwróci możesz dostać rekompensatę od Allegro ale są tam warunki, dyskusja nierozwiązana i wówczas składasz wniosek o rekompensatę.

oznacz moderatorów

kostas11
#21 Demiurg#

@LEW433 to jest zakup C2C a nie B2C 😞 tu obowiązuje rękojmia a cytujesz ustawę konsumencką 😞

________
Κώστας
oznacz moderatorów

milka1234567890
#18 Luminarz#

Możesz jak się sprzedający na to zgodzi.

oznacz moderatorów

LEW433
#21 Demiurg#

@dreams955 Ma być taki jak jest w ofercie, masz czat i dopytaj, zwrotu nie ma bez zgody, jest reklamacja na niezgodność z opisem.

oznacz moderatorów