Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Witam wszystkich. Mam ciekawy problem. Kupowałem od dłuższego czasu u jednego ze sprzedających na Allegro części. Wszelkie transakcje do tej pory były przeprowadzane wzorowo, zarówno z mojej strony, jak też ze strony sprzedającego, nigdy nie było jakiegokolwiek problemu. Dzisiaj chcąc dokonać kolejnego zakupu ku mojemu wielkiemu zdziwieniu komunikat "Sprzedający ograniczył Ci możliwość zakupu w jego ofertach". Pytanie jest następujące, czy sprzedający na allegro może ot tak, na podstawie własnego "widzi mi się" zablokować możliwość dokonywania zakupów??
Może.
Jeśli nie było żadnych problemów wcześniej to może doszło do pomyłki - może dodał Cię na czarną listę pomyłkowo. Napisz do sprzedającego wiadomość i poproś o wyjaśnienie.
Pierwsze, co zrobiłem to dzwoniłem do właściciela firmy, nie odbiera, podobno na urlopie. Pani z biura nie podała jakiejkolwiek przyczyny blokady, kazała kontaktować się z szefem.
W takim razie nie zostaje nic jak napisać wiadomość i poczekać. Nikt nic więcej nie poradzi.
@Mariusz0084 a zwroty były ?
Nie, zawsze wszystko w porządku i kupuję od tego sprzedającego od bardzo dawna.
@Mariusz0084 hmm jedynym wyjsciem jakie widze to to że kupowałeś na innym koncie danego sprzedającego gdzie wystąpił jakiś problem i wpisał Cie na MNK na wszystkich swoich kontach.
Musiałbys sprawdzić w zakupach z kim miałeś dyskusje, komu wystawiłeś negatyw albo jakiej przesyłki nie odebrałeś. To z reguły główne powody wpisywania na liste MNK.
No chyba że sprzedający pomylił kupujacych.
Nigdy, zawsze kupuję ze swojego konta. Nigdy nie było jakichkolwiek problemów. ( czasem sprzedający naliczał podwójną dostawę, ale sam ją zwracał, bez problemów). Nie widzę totalnie jakichkolwiek podstaw do zablokowania.
@Mariusz0084 mogłeś kupować ze swojego konta ale na innym koncie sprzedającego
Tak, jak wcześniej wspomniałem, nigdy nie miałem problemów z tym sprzedającym, nie zwracałem towaru, zawsze 100% zadowolenia, handluję z nim od długiego czasu. A może to próba zablokowania mojej sprzedaży, towar kupuję do dalszej odsprzedaży, oczywiście ceny mam zupełnie inne ( wyższe o moją marżę) w swoim sklepie?? Może to jest jakiś trop, jeśli tak to zupełnie nie rozumiem sprzedającego- chyba lepiej sprzedać więcej na raz do jednego kupującego, niż bawić się w detal.
@Mariusz0084 a nie zlecasz czasem wysyłek do swoich klientów ze sklepu owego sprzedawcy ?
Nie, aż taki nieroztropny to nie jestem. Zawsze zamawiam z dostawą do mnie (na paczkomat)
Na czarną listę od wieków nic nie wrzucałam. Ale chyba jakiś czas temu była z tym zmiana i może na nią dodać tylko konto z którego kupowano. Więc nie ma takiej możliwości. No chyba ze coś źle zrozumiałam.
@Mariusz0084 Nie może zabraniać Ci nikt zakupów ale Allegro stworzyło sprzedającym taką możliwość, możesz iść do sądu ale po co. Możesz kupić z innego konta.
Nie będę chodził po sądach. Nie chce sprzedać , jego strata. Jednak będę próbował wymusić na sprzedającym zdjęcie bezpodstawnej blokady.