anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Kiedy zwrot pieniędzy za anulowana transakcje ?

MAMY ROZWIĄZANIE!
Robertos3680
#8 Zapaleniec#

Witam

Problem jest następujący kupując dany produkt na allegro chcac zapłacić pomylilem wybór banku przekierowalo ba stronę tego banku wiec chciałem wrócić do wyboru banku nie moglem , moglem tylko kontynuować w wybranym banku wiec anulowałem transakcje przyszedł e-mail o anulowaniu wszystko ok.

Wziąłem zakupiłem od nowa dany przedmiot no i wybrałem poprawny bank przekierowalo na stronę banku oplacilem pieniążki pobrało wszystko niby ok e-mail o kupnie dostałem ale dostałem tez e-mail o anulowanej transakcji jak drugim razem nie anulowałem Dzwoniłem do Pana x który  sprzedawał dany produkt powiedział ze  żadnego przelewu nie dostał od payu Moje pytanie jest takie  czy zwrot dostane od payu czy musze dodatkowo poczynić jakies czynności żeby odzyskać pieniądze  ?

oznacz moderatorów
8 ODPOWIEDZI 8
LEW433
#21 Demiurg#

Jak anulowałeś to pieniążki wrócą na twoje konto w ciągu 2-3 dni.

oznacz moderatorów
xyz96
#21 Demiurg#

@Robertos3680 Czasem bywa tak, że płatności są anulowane przez PayU. Taka wpłata nie dotrze do sprzedawcy, tylko wróci na konto w czasie około 3 dni. W zakładce Kupione możesz kliknąć Ponów płatność, pieniądze zostaną pobrane po raz drugi i dotrą do sprzedawcy. Możesz się wstrzymać z ponowieniem płatności do czasu powrotu pierwszej wpłaty.

oznacz moderatorów
Robertos3680
#8 Zapaleniec#

To znaczy ja nie anulowałem za drugim razem transakcji opłaciłem pobrało przyszedł e-mail ze zakupiłem ale nie było w e-mailu potwierdzenia o płatności przyszedł drugi e-mail z informacją ze transakcja została anulowana ale ja nie anulowałem za drugim razem 😐    

oznacz moderatorów
xyz96
#21 Demiurg#

No przecież wiem i piszę Ci wyżej, że czasem PayU anuluje wpłatę, nie Ty.

oznacz moderatorów
Robertos3680
#8 Zapaleniec#

No rozumiem a jeśli w ciagu tych 3 dni nie oddadzą kasy to co w takiej sytuacji mam zrobić telefonicznie z PayU nie idzie wyjaśnić tej sytuacji  

oznacz moderatorów
LEW433
#21 Demiurg#

Oddadzą ale tak, będziesz mógł wyjaśnić.

oznacz moderatorów
xyz96
#21 Demiurg#

@Robertos3680 Bywały takie przypadki, wtedy kontaktuj się z Allegro tu; https://allegro.pl/pomoc/kontakt?kategoria=897a78b3-59d5-48dc-ace4-c27507e9a17f

oznacz moderatorów
Robertos3680
#8 Zapaleniec#

Ok Dziękuję zobaczymy jak to się potoczy 

oznacz moderatorów