anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Kolejny raz telefon z ratami

kitolcio
#7 Wielbiciel#

Sam już nie wiem, próbowałem się ze sprzedającym dogadać, ale mnie zaczął ignorować, napisałem do allegro co w wypadku zakupu tel. z ratami.

Przed zakupem pytałem sprzedającego czy telefon nie był brany na raty, zapewnił mnie że nie.

Teraz chciałem zmienić telefon i przed wystawieniem chciałe jeszcze sprawdzić i... pech, telefon należy do polkomtela.

Allegro rozpoczęło spór w moim imieniu w którym sprzedający ciągle się migał, zwlekał, w końcu poprosiłem o pomoc pracownika allegro.

Ten nakazał sprzedającemu wpłacić na moje konto wartość sprzedanego tel. do końca dnia roboczego.

Sprzedający znów zaczął narzekać, że utrata wartości, że elektronika tanieje itd.

No i co? Nic, termin minął więc poprosiłem znów o wypowiedź pracownika allegro.

Ten jak gdyby nigdy nic napisał żebym odesłał telefon... 

A allegro ma nosie swoje decyzje, mam wrażenie że za każdym razem pisze kto inny.

Co ja mam w końcu zrobić? Ewidentnie widać że sprzedający miga się od odpowiedzialności, stara się żeby mu odesłać telefon i że musi ocenić stan telefonu, tylko że już mu wysyłałem zdjęcia bo o nie prosił i nie wniósł żadnych uwag.

Ja nie ufam sprzedającemu, już raz mnie okłamał.

Nie odeślę telefonu, bo mogę go już nigdy nie zobaczyć, ani jakichkolwiek pieniędzy

oznacz moderatorów
23 ODPOWIEDZI 23

komis-bell
#21 Demiurg#

@az1rael Oczywiście. Mówię tylko, że można sprzedającego nieco zmotywować do działania takim 'pogrożeniem' 🙂

oznacz moderatorów

AnnaG-Antyki
#20 Guru#

Też tak twierdzę. Co nie zmienia faktu, że jak kupujący chce kasę to telefon trzeba oddać. Inaczej potem jego mogą motywować. Taka prawda...

oznacz moderatorów

kostas11
#21 Demiurg#

@kitolcio Nie odeślę telefonu, bo mogę go już nigdy nie zobaczyć, ani jakichkolwiek pieniędzy ????

A jaką pewność ma sprzedawca że jak odda kasę to odeślesz ???

Telefon na przyszłość można sprawdzić na stronach operatorów !!!!!!!!!!!

________
Κώστας
oznacz moderatorów

kitolcio
#7 Wielbiciel#

@kostas11 Nie wiem w jaki sposób może mieć pewność, prawdopodobnie są jakieś sposoby, nigdy nie miałem podobnej sytuacji.

Problem z telefonem wyniknął w momencie kiedy planowałem sprzedaż i dla pewności sprawdziłem u operatorów.

W tym wypadku pytałem o źródło pochodzenia, pomimo tego że w opisie nic nie było napisane że telefon jest od operatora i sprzedający mnie okłamał że kupił nowy telefon, tu na allegro.

Ja po tym straciłem zaufanie do niego, pytanie czy zaufałbyś mu Ty w tej sytuacji?

Pozdrawiam.

oznacz moderatorów