Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Sam już nie wiem, próbowałem się ze sprzedającym dogadać, ale mnie zaczął ignorować, napisałem do allegro co w wypadku zakupu tel. z ratami.
Przed zakupem pytałem sprzedającego czy telefon nie był brany na raty, zapewnił mnie że nie.
Teraz chciałem zmienić telefon i przed wystawieniem chciałe jeszcze sprawdzić i... pech, telefon należy do polkomtela.
Allegro rozpoczęło spór w moim imieniu w którym sprzedający ciągle się migał, zwlekał, w końcu poprosiłem o pomoc pracownika allegro.
Ten nakazał sprzedającemu wpłacić na moje konto wartość sprzedanego tel. do końca dnia roboczego.
Sprzedający znów zaczął narzekać, że utrata wartości, że elektronika tanieje itd.
No i co? Nic, termin minął więc poprosiłem znów o wypowiedź pracownika allegro.
Ten jak gdyby nigdy nic napisał żebym odesłał telefon...
A allegro ma nosie swoje decyzje, mam wrażenie że za każdym razem pisze kto inny.
Co ja mam w końcu zrobić? Ewidentnie widać że sprzedający miga się od odpowiedzialności, stara się żeby mu odesłać telefon i że musi ocenić stan telefonu, tylko że już mu wysyłałem zdjęcia bo o nie prosił i nie wniósł żadnych uwag.
Ja nie ufam sprzedającemu, już raz mnie okłamał.
Nie odeślę telefonu, bo mogę go już nigdy nie zobaczyć, ani jakichkolwiek pieniędzy
@az1rael Oczywiście. Mówię tylko, że można sprzedającego nieco zmotywować do działania takim 'pogrożeniem' 🙂
Też tak twierdzę. Co nie zmienia faktu, że jak kupujący chce kasę to telefon trzeba oddać. Inaczej potem jego mogą motywować. Taka prawda...
@kitolcio Nie odeślę telefonu, bo mogę go już nigdy nie zobaczyć, ani jakichkolwiek pieniędzy ????
A jaką pewność ma sprzedawca że jak odda kasę to odeślesz ???
Telefon na przyszłość można sprawdzić na stronach operatorów !!!!!!!!!!!
@kostas11 Nie wiem w jaki sposób może mieć pewność, prawdopodobnie są jakieś sposoby, nigdy nie miałem podobnej sytuacji.
Problem z telefonem wyniknął w momencie kiedy planowałem sprzedaż i dla pewności sprawdziłem u operatorów.
W tym wypadku pytałem o źródło pochodzenia, pomimo tego że w opisie nic nie było napisane że telefon jest od operatora i sprzedający mnie okłamał że kupił nowy telefon, tu na allegro.
Ja po tym straciłem zaufanie do niego, pytanie czy zaufałbyś mu Ty w tej sytuacji?
Pozdrawiam.