Nie rozumiem dlaczego opinie o produkcie są przekopiowywane pod wszystkie produkty danego sprzedającego.?? Czyli tak naprawdę nie ma w allegro wiarygodnych opinii o danym produkcie. Wybieram kolejne produkty sprawdzam opinie i są te same co pod innymi. Nonsens.!!
@grazia846 wystawiane opinie dotyczą wyłącznie danego produktu, czyli np. Samsung S10 (nie oferty konkretnego sprzedającego, czy przebiegu transakcji). Dzięki temu, przy każdej ofercie są te same opinie, które dotyczą tego samego produktu (jeśli sprzedający prawidłowo połączył ofertę z produktem).
Taaa jasne. A jak ostatnio chciałam wystawić kołpaki to próbowało podpiąć do katalogu zębatek. I czego by opinia dotyczyła jakbym to podpieła?
Wymysł Allegro. Wszystko co podpięte do tego samego katalogu ma te same opinie: nie ważne czy to: oryginał, podróbka, zamiennik, używka, produk podobny, czy coś zupełnie innego byle jak podpiętego.
Ja dla własnego dobra w pierwszej kolejności patrzę na opinie o sprzedawcy, głównie negatywy. Błędy się zdarzają. Negatywy za dostawę to głównie wina Allegro, biorę Inposta i na nie nie patrzę. Patrzę na to ile zostało usuniętych: jak dużo to albo płaci za zdjęcie albo grozi sądem. Patrzę na to co się dzieje w razie reklamacji. Patrzę na to w jaki sposób odpisuje, niektórzy odpisują w sposób ośmieszający klienta, nawet jak jest on na poziomie lewego buta to takie zachowanie odstręcza i wróży kłopoty. Patrzę na ilość ocen wykluczonych - tu im ich więcej tym lepiej, bo wykluczane są głównie od często powracających klientów... Choć dobrze zerknąć za co są wykluczone , bo mogą być też wykluczone przez Allegro.
Szkoda tylko, że masa ludzi odkąd weszły opinie produktowe zaczęła tylko tam komentarze wystawiać. Dla mnie są mało warte, a drastycznie spadła ilość opinii o sprzedawcach.