Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Czy ktoś już kupił? To mi wygląda na przekręt. Facet sprzedaje powystawowe konsole all digital za 399 zł. Konsola wygląda bardzo dobrze ale ta cena jest podejrzana. Czy ktoś kupił i dostał towar?
https://allegrolokalnie.pl/oferta/konsola-xbox-one-all-digital-3-gry-1tb-nowa-gwr
@Client:36469016 Być może to ciąg dalszy https://www.dobreprogramy.pl/Oszust-na-**piiip**-ponad-setka-naciagnietych-Polakow-a-kampania-dalej-...
"złote myśli" xyz96: "Sprzedawcy zawsze byli, są i będą moimi wrogami na AG."😄
Chciałem to kupić tą konsolę, ale oferta wyglądała zbyt pięknie. Facet sprzedaje kilkanaście konsol powystawowych za 399 zł. 15 osób kupiło. Jednocześnie brak kontaktu ze sprzedającym i tylko wysyłka. Bardzo podejrzane.
Zastanawia mnie tylko na czym polega ta rzekoma ochrona ze strony Allegro.
Jeśli masz wątpliwość, lepiej nie kupuj, choć z drugiej strony Allegro teoretycznie gwarantuje bezpieczne zakupy. https://allegro.pl/regulamin/pl/zalacznik-9
@Client:36469016 Sam sobie odpowiedziałeś...zignoruj to...
@Client:36469016 Jeżeli na Allegro Lokalnie kupisz przedmiot przez opcję kup teraz lub w licytacji i nie otrzymasz towaru lub otrzymasz produkt nieoryginalny albo niezgodny z opisem, możesz otrzymać rekompensatę w ramach Programu Ochrony Kupujących. Wszystkie szczegółowe informacje na ten temat znajdziesz w tym artykule.
Dziękuję za wszystkie komentarze. Chodziło mi bardziej o to, czy ktoś kupił i otrzymał sprzęt od tego dostawcy. Czy wszystko jest ok.
Nikt nie otrzymał 14 dni dla zmyłki. Nie daj się nabrać!
@Client:36469016 Ja osobiście bym sobie odpuścił. Dlaczego? Konto ma 3 miesiące, żadnych komentarzy (a jako że wystawione na AL, to żadne się nie pojawią, tyle że o tym nie wszyscy wiedzą), termin wysyłki 14 dni (bo niby korona(ś)wirus).
Na listingu ofert widać, że "28 osób kupiło", a to plus brak negatywnych komentarzy przyciąga kolejnych chętnych.
Mogę się mylić i właśnie ucieka Ci okazja życia, ale...
Ja zamówiłem ale konsola do mnie nie dotarła. 3 tygodnie ponad czekałem. Tłumaczenie było, że dostawca przysłał nie taki zestaw jak trzeba( dwa razy). Ale co by nie mówić zwrot kosztów dostałem szybko ekspresem na konto.
Chłop chciał mnie okraść, a wyszło tak, że debil jeszcze stracił. Kupiłem u niego tę konsolę, ciągle dopytywałem kiedy będzie i co z nią. Pewnego dnia głupek zadzwonił do mnie i zwrócił mi gotówkę i miałem od razu na koncie. Pierwszą konsole kupiłem za 519 a drugą za 429 oczywiście zwrócił mi kwote za pierwasz i kupilem druga od razu bo byłem zdenerwowany :). Złożyłem dwa wnioski, oba rozpatrzone pozytywnie i tak właśnie zarobiłem 519 na złodzieju-glupku :).
no to szacunek upolować złodzieja to jest to .jeśli portal pozwala na takie "interesy" trzeba brać sprawę w swoje ręce.
@mwmonety Niby tak, tyle że @oczuovvieku właśnie publicznie przyznał się do wyłudzenia pieniędzy z POK-u, w związku z czym może mieć ciepło zarówno ze strony allegro, jak i samego "poszkodowanego".
e tak 🙂
no tak chciał dobrze ale strzelił sobie w kolano i rekompensaty nie ma
i tak właśnie zarobiłem 519 na złodzieju-glupku :).
Raczej nie powinieneś pisać że złodziej- bo pieniądze ci oddał, to w takim razie co ci ukradł?
I żebyś się nie przejechał, na tym chwaleniu się o podwójnym zwrocie.
tak ale za druga konsole mi nie oddał
@oczuovvieku Ale za jedną oddał + dostałeś dwa zwroty z POK-u za obie. Przecież sam przyznałeś, że zarobiłeś dzięki temu 519 zł.
chciał być cwany, zamiary miał jednoznaczne, to dostał kare od cwańszego 🙂
@oczuovvieku Szanuję Twoją szczerość, ale muszę Cię poinformować, że wypłata rekompensaty w ramach POK została wstrzymana.