Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
czy ktoś korzystał ze skutkiem z programu ochrony kupujących czy to tylko wymysł marketingowy? wszedłem w konflikt ze sprzedawcą który wysłał nie ten towar, sprzedający totalnie kręci nie chce zwrócić pieniędzy. złożyłem wniosek z tytułu ochrony i allegro w dyskusji którą prowadzę w ogóle nie zwraca uwagi na to, że sprzedający nawet na temat nie odpowiada. miesiąc trwa sprawa, z tydzień temu allegro poprosiło gościa, żeby "napisał jasno czy uznaje reklamację tak/nie" gościu po raz kolejny w ogóle nie odpowiada a allegro nic. Czy mam rozumieć, że sprawa wpadła w jakieś limbo organizacyjne i nigdy już się nic nie zdarzy w temacie?
Podaj numer dyskusji, Moderatorzy rzucą okiem, może coś doradzą...
Nie wiem gdzie znaleźć numer dyskusji. Tu link do tej dyskusji:
https://allegro.pl/moje-allegro/zakupy/dyskusje/b7520c76-f2f5-4c2d-ba8f-d75025e1a496
@damago1 Wniosek z Allegro Ochrona Kupujący nie został rozpatrzony, ponieważ dyskusja jeszcze się nie zakończyła i cały czas korespondujecie ze sprzedawcą.
Jeśli nie dojdziesz do porozumienia ze sprzedawcą, złóż wniosek.
Nie moge złożyć wniosku bo pisze, że jest złożony już. A rozpatrzony nigdy nie będzie bo dyakusja nigdy sie nie skończy - na każdą wiadomośc odpowiada ich automat i tak może byc w nieskończoność. Uwazam że dalsza dyskusja nie ma sensu, prosiłem allegro o interwencję ale nie zakończyli tej dyskusji.
@damago1 Otrzymałeś w tej sprawie maila 13.11.2025. Doradca wstrzymał rozpatrzenie wniosku, ponieważ:
"Trwa dyskusja ze sprzedającym. Wierzymy, że tym kanałem komunikacji uda się Państwu dojść do porozumienia i wspólnie wyjaśnić sytuację. Gdyby jednak było inaczej i Sprzedający nie rozwiąże sprawy, wniosek oczywiście rozpatrzymy ponownie. Wystarczy wówczas odpowiedzieć na tę wiadomość."
To prosze spojrzeć na tą dyskusję i napisać tutaj jakie są przesłanki, które pozwalają Wam wierzyć, ze "tym kanałe komunikacji (...) uda się dojść do porozumienia" skoro sprzedający Was (czyli firme Allegro) olał i nie odpowiedział nawet na Wasze pytanie czy uznaje reklamację, a na każdą następną wiadomość odpowaiada już tylko automat. Nie mówiąc o tym, że dla każdego, kto przeczyta tą komunikację ze zrozumieniem już po drugim ekranie będzie jasne, że to do niczego nie prowadzi i sprzedający wyłącznie gra na zwłokę.
@damago1 Ja niestety nie mam takich kompetencji, aby zamykać dyskusję lub rozpatrywać wnioski.
Widzę, że poprosiłeś już o pomoc doradcy w dyskusji. Poczekaj proszę na odpowiedź.
@damago1 Jeśli reklamacja jeszcze się nie zakończyła, wniosek może nie zostać rozpatrzony.
Allegro Protect to nie wymyśl, tylko realny program, który pomaga kupującym w trudnych sytuacjach.
Podaj numer zamówienia. Sprawdzę tę dyskusję.