anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Ksiegowanie wplaty na koncie sprzedającego.

MAMY ROZWIĄZANIE!
marcinek48
#1 Nowicjusz#

Płatności za towar na Allegro za pomocą Blik. Po jakim czasie ksieguje sie kwota na koncie sprzedającego ? Dlaczego niektorzy wysyłają towar natychmiast a inni podobno czekają na zaksiegowanie wpłaty?

oznacz moderatorów
3 ODPOWIEDZI 3
AnnaG-Antyki
#20 Guru#

Powinna max w kilka minut. Jak dłużej nie ma zwykle nie dochodzi wcale tylko wraca tam skąd przyszła. Ostatnio też Allegro miało jakiś problem z mailami w święta i niektóre były strasznie opóźnione. Przykładowo mail o sprzedaży i wyborze sposobu dostałam ale mail o wpłacie przyszedł dopiero po kilku godzinach. Mimo iż na saldzie Allegro te środki były. Jak ktoś patrzy po mailach to mógł o wpłatach nie wiedzieć. Tak samo kasę z payu dostałam na konto o 14:30, a mail o jej wypłacie dotarł o 15:30 gdzie wypłacona była na pewno w nocy... Przy tych akcjach co się tu dzieją to już nawet zgłaszać się tego nie chce. Ostatni mój temat z błędem z paczkomatów DHL sprawdzają już ze 2 tygodnie i zero odpowiedzi. Szkoda zachodu...

(Allegro dzieli użytkowników, by rządzić).
oznacz moderatorów
kostas11
#21 Demiurg#

@marcinek48 piszesz od firmach czy osobach prywatnych ( loklanie ) kasa się księguje od razy ale u operatora płatności, i można wysyłać paczki po to jest ten system, dopiero jak sprzedawca zleci wypłatę to lecą do sprzedającego przeważnie w 24h 🙂

Prywatni mają obawy lub działający na zasadzie wysyłek z hurtowni ( czekają na kasę bo muszą kupić dopiero towar od hurtowni )

________
Κώστας
oznacz moderatorów
marcinek48
#1 Nowicjusz#

Firma - Firma, to już wszystko jasne. Jak zamknąć temat?

oznacz moderatorów