anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Ktoś sam zrobił zakup przez allegeo pay

Szynszyla_2012
#7 Wielbiciel#

Moja sytuacja wygląda tak, że ktoś zrobił mi zakup na moim koncie allegro. Dostęp mam tylko ja. Allegro sprawdzało że nie było włamania. Telefon miałam w kieszeni o tej godzinie. O 8.09 robie na produkcji. Nie mogę sobie tak wyciągać telefonu kiedy chce. Dodatkowo ktoś zrobił płatność przez allegro pay. Normalnie kod allegro pay to kilka cyfr, a ten kod z nieuprawnionej transakcji który przyszedł mi na telefon miał cyfry a pod spodem kod literowy więc wyglądał inaczej. Dołączam zdjęcia screena przykładowego kodu prawidłowego i tego z 9 sierpnia z 8:09.

1000029769.jpg

oznacz moderatorów
3 ODPOWIEDZI 3

Szynszyla_2012
#7 Wielbiciel#

1000029770.jpg

 tu kod z dziwnej transakcji

oznacz moderatorów

la_nika
Moderatorka
Moderatorka

@Szynszyla_2012 czy dotyczy to zamówienia nr  cc8c1850-5615-11ef-b70c-a9d01de46564?
Podany w tym zamówieniu adres jest taki sam jak innych zamówień na Twoim koncie, masz też włączone dwuskładnikowe logowanie do konta, więc jest ono bezpieczne. 
Sam literowy kod otrzymany w wiadomości e-mail, nie wzburza podejrzeń, to token autoryzacji i zdarza się, że jest przekazywany w wiadomościach e-mail. Czy na pewno do konta nie miał dostępu ktoś innego, kto przez pomyłkę mógł złożyć to zamówienie? 

Monika
   Moderatorka

Dołącz do naszych licytacji charytatywnych dla powodzian.
   Razem możemy więcej!
oznacz moderatorów

Szynszyla_2012
#7 Wielbiciel#

Dwustopniowe logowanie włączyłam po tej sytuacji. Bo nie miałam go wcześniej.

oznacz moderatorów