Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Wyciągając paczkę z paczkomatu Inpost usłyszałam chrobotanie. Pudełko było z lekka zmaltretowane. Po przyjściu do domu i rozpakowaniu okazało się, że jeden z dzbanków jest potłuczony. Na paczce była naklejka Uwaga szkło. Czy jest możliwość jakiejś reklamacji u przewoźnika? I kto miałby ją składać? Kupujący czy sprzedający?
Czy po prostu muszę się pogodzić ze stratą?
Gdy zgłosiłam fakt sprzedającej poleciła mi złożyć reklamację do Inpostu
A Ty "stara" bywalczyni na AG pytasz serio? zakup od prywatnego czy firmy?😁
-Starość nie radość 😀 odwykłam od AG
od prywatnego na aukcji WOŚP
Za WOŚP szacun, ale Ty składasz.🤗 Z pewnością nie skleją.🤣
@LEW433 @az1rael to na ich oficjalnej stronie się składa?
na puncie WOŚP to ja mam klasycznego 3,14erdolca . Potrafię kupować tam różne czasami dziwne rzeczy jak np. kibelek malowany w rybki.😄 Potem się dziwiłam dlaczego goście tak długo nie wychodzą z WC a oni po prostu nie chcieli obsikać trawki czy rybki
Tak na stronie inpost najpierw protokół szkody potem reklamacja machnij sobie od razu zdjecia paczki wypełnienia i towaru oraz zdjęcie dowodu zakupu
Nie wiem czy to mnie nie przerośnie. Zdjęcie paczki i potłuczonego dzbanka mam A ten dowód zakupu to? mam tylko aukcje w wygranych
@ifonka-zaba a jak płaciłaś za zakup przelewem? to potwierdzenie przelewu z historii konta bankowego wystarczy
@az1rael płaciłam kartą przez Payu
@ifonka-zaba pewny nie jestem ale identyfikator płatności payu odpowiada chyba identyfikatorowi zamówienia / transakcji allegro zerknij sobie w transakcje na koncie payu i na moje zakupy allegro
@ifonka-zaba "Wpunkt" dla Ciebie za "3,14erdolca" (można jeszcze krócej: πrdolca)
Cmok 😘
Tyle, że ja nie mam takich ładnych literek🤔 dlatego muszę 3,14
Cmokuś obślizgły😘
Odpowiada inpost, reklamujesz ty w inpoście
Trzeba było nie brac paczki do domu tylko od razu zrobic zwrot reklamacje czy jak to tam sie zwie.
@Client:109808341 zwrot zakupu konsumenckiego od osoby prywatnej mhm pomijając że musiałaby paczkę zwrotną zapłacić to jeszcze sprzedawca nie musi przyjąć zwrotu i paczka się pokula po magazynie paczek niedoręczalnych i przepadnie
@az1raelchodzilo mi bardziej o takie coś, nie wiem jak to nazwac do konca w przypadku paczkomatu, ale jak cos jest nei tak z paczka to ktos pisal, ze na wyswietlaczu jest przycisk reklamacja, wtedy wklada sie paczke do skrytki i jest ona zdaje sie komisyjnie otwierana przez przewoznika (jak jest zgnieciona itp.) - cos takiego kojarze z forum.
@Client:109808341 jest nr telefonu na pomoc można np paczke wyciągnąć jak sie niechcący zamknie skrytkę albo od razu zglosić problem z paczką zamowieniem np brak paczki w skrytce więc reklamację ale do wlaściciela paczkomatu przynajmniej tak działa inpost
@az1raelzdaje sie po 22:00 infolinia juz nie pracuje także... 😞
Problem z paczką nie oznacza reklamację w paczkomacie potłuczonego szkła.😁
@ifonka-zaba Pudełko było z lekka zmaltretowane.
Trzeba było od razu zgłosić problem z paczką !!!!
Czy jest możliwość jakiejś reklamacji u przewoźnika?
Tak na podstawie protokołu ale przy odbiorze, skoro uszkodzony karton 😞
I kto miałby ją składać? Kupujący czy sprzedający?
Ty bo zakup od prywatnego, niebezpieczeństwo uszkodzenia czy utraty przechodzi na kupującego w momencie wydania paczki przewoźnikowi 🙂 ale jak odrzucą za złe pakowanie to występujesz z roszczeniem do sprzedawcy !!!