anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Kupiłem iPhona rok temu obawiam się że jest kradziony ale też ma zbity korpus co mam zrobic

Client:105215427
#7 Wielbiciel#

Więc tak telefon upadł mi na Dywan i potukl się cały korpus ale chyba jest kradziony mogę coś z tym zrobić ?

oznacz moderatorów
9 ODPOWIEDZI 9

komis-bell
#21 Demiurg#

Po czym stwierdzasz, że „chyba jest kradziony” i co ma do tego potłuczony korpus?

oznacz moderatorów

Client:105215427
#7 Wielbiciel#

Bo te cyferki z tylu są zamazane 

oznacz moderatorów

komis-bell
#21 Demiurg#

@Client:105215427 Zamazane cyferki (zapewne numer seryjny i/lub numer modelu) nie mają znaczenia bo te numery można sprawdzić na kilka innych sposobów. 
Poza tym - jeśli używasz go już rok i przez ten czas nie pojawiała się u Ciebie policja to raczej nie masz się czym przejmować. 

oznacz moderatorów

br.
#21 Demiurg#

@Client:105215427  No dobrze, ale dopiero teraz po roku  zauważyłeś zamazane literki ?

Na pewno sam ich nie zamazałeś?

Załóżmy że telefon był kradziony, więc na co liczysz?  Chcesz teraz nowy?  Możesz mieć co najwyżej kłopoty ze przez tak długi czas zataiłeś posiadanie kradzionego fona.

oznacz moderatorów

br.
#21 Demiurg#

@Client:105215427  Po prostu kup nowy, obawy znikną.

Po co się martwisz  czy potłuczony telefon był kradziony czy nie był?

oznacz moderatorów

LEW433
#21 Demiurg#

"Chyba "to nie dowód, zanieś do serwisu jak chcesz sprawdzić.

oznacz moderatorów

Agent051
#16 Inspirator#

@Client:105215427 nie ma kradzionych Iphonów, wszystkie są rejestrowane w systemie, jeżeli jest zarejestrowany na twoje dane, to wszystko jest ok. Nie kombinuj tylko jak rozwaliłeś to napraw albo kup nowy.

oznacz moderatorów

Client:44052296
#21 Demiurg#

Dobrze kombinujesz. Proponuję zmienić czyn z kradzionego na podróbkę jak się potłukł po upadku na dywan i ma zamazane numery 

oznacz moderatorów

Ziolko39
#21 Demiurg#

@Client:105215427 Najprostszym wyjściem jest kupno nowego i oddanie tego potłuczonego i "chyba kradzionego" do utylizacji

oznacz moderatorów