anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Kupiłem przedmiot i miała być natychmiastowa wysyłka a ja już 2 tygodnie czekam - co robić?

kaziko321
#7 Wielbiciel#

kupiłem przedmiot na allegro i niby miała być natychmiastowa wysyłka a ja już 2 tygodnie czekam na przesyłkę. Co zrobić?

oznacz moderatorów
5 ODPOWIEDZI 5

nat_not
Moderatorka
Moderatorka

@kaziko321 Kontaktowałeś się w tej sprawie ze sprzedającym?

Natalia
   Moderatorka

Dołącz do naszych licytacji charytatywnych dla powodzian.
   Razem możemy więcej!
oznacz moderatorów

xyz96
#21 Demiurg#

@kaziko321  Masz tu odpowiednie narzędzie do rozwiązywania tego typu problemów.

https://allegro.pl/dyskusje/nowa

https://allegro.pl/pomoc/dla-kupujacych/problemy-transakcyjne/jak-rozpoczac-dyskusje-i-wyjasnic-prob...

Jeśli to nie pomoże, wystąp o zwrot wpłaty z Programu Ochrony Kupujących.

oznacz moderatorów

mwmonety
#21 Demiurg#

@kaziko321 Jeśli minęło już 2 tygodnie od momentu twojej wpłaty powinieneś rozpocząć dyskusję ze sprzedającym przez formularz allegro będzie musiał w ciągu 24 h dać odpowiedź.

oznacz moderatorów

konto zamknięte
Nie dotyczy

Na razie to nie odpowiedział czy kontaktował się wogóle ze sprzedającym. Może np. listonosz olał sprawę i nie zostawił awiza, a przesyłka czekała lub czeka na poczcie. Niestety to częsta przypadłość listonoszy.

Choć autor wątku już wydał wyrok: "oszustwo". Jeśli oszustwo, a oszustwo to przestępstwo, to trzeba sprawę zgłosić na policję.

oznacz moderatorów

konto zamknięte
Nie dotyczy

@kaziko321 najpierw wejdź sobie w zakładkę "zakupy/kupione" odszukaj tam tą transakcję i sprawdź:

1) czy Twoja płatność przeszła (bo często się zdarza, że się zawiesi)

2) czy jest wprowadzony nr nadania przesyłki (jeśli punkt 1 jest zrealizowany); zdarza się bowiem, że sprzedawca wysyła paczkę, a adresat po prostu nie odbierze bo nie dostał awizo czy powiadomienia.

Więc zacznij od tego, zanim założysz jakieś dyskusje czy POK, jak sugeruje @xyz96

oznacz moderatorów