anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Kupiłem towar, którego nie ma sprzedający, teraz każe mi czekać aż do niego dotrze.

ainals
#8 Zapaleniec

Kupiłem towar i po 3 dniach pytam co jest nie tak, bo nadal paczka nawet nie jest przygotowana, okazuje się że sprzedawca ściąga towar z zagranicy. W dodatku był bardzo niemiły i kazał czekać, stwierdził że niema czegoś takiego jak "nasz klient, nasz pan" ani "płacę to wymagam". U innych sprzedawców towar jest dostępny od ręki, w jego opisie przedmiotu nie było słowa o tym że towaru niema i trzeba czekać... nie wiadomo ile.
Anulować zakupu już się nie dało, zrobiłem więc zwrot, wiadomo nie wybrałem sposobu wysyłki bo nie mam czego wysłać. Poprosiłem w wiadomości o zwrot niezwłoczny zwrot środków a sprzedający chcąc dalej był złośliwym tak bardzo jak tylko się da, stwierdził że odda pieniądze po 14 dniach bo to jego prawo.
Jak się przed takim chamstwem uchronić? Kwota zamrożona to ponad 3kzł, niby nie dramat ale też nie mało...

oznacz moderatorów
2 ODPOWIEDZI 2

kostas11
#21 Demiurg ⭐⭐⭐

@ainals czytać opinie 🙂 odstąpiłeś od umowy, sprzedawca ma czas na zwrot kasy do 14 dni od odstąpienia więc nic nie zrobisz, wszystko zgodnie z prawem 😞

a jaki był czas wysyłki, pozostaje Ci wystawić opinię żeby ostrzec innych 🙂

Możesz postąpić jak on i napisać że jak nie zleci dziś zwrotu to wystawisz negatywa 😄

misiaczekmr
#11 Animator

Utrzymuj dyskusję najdłużej jak się da, wystaw opinię "nie polecam' i nie zapomnij jej edytować w 29 dniu (np poprzez dodanie kropki) - będzie mu się dłużej wliczać do oceny sprzedaży

oznacz moderatorów