Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Witam. Zakupilem opony przed sezonem zimowym. Opony 1 gatunku nowe sprawdzane. Po założeniu od razu bily mimo wywazenia, i jezdzie do proby ulozenia i dowazenia ponownie. 3 sztuki wedlug wulkanisty uszkodzone tzn nie spelniajace normy bicia a ns jednej zrobil się guz. Zalozenie kosztowalo mnie 120 zl . Demontaż do wysylki spowrotem do firmy weryfikujacej 50 zl. Moj czas kilka wyjazdów na dzialke . Koła zastępcze na czas weryfikacji. Rozmawialem poprzez allegro i sprzedawca bez ustaleń o zwrocie oddal mi pieniadze po 2tygodniach gdy sie upomnialem o jakis wydruk z ekspertyzy opon ( wynikow nie otrzymalem). Rozmawialismy wcześniej o wymianie na sprawne, ale domniemam ze wszystkie z tego modelu tak wygladaja i wysyłane sa ludziom jako sprawne, mimo wiedzy sprzedawcy o nie trzymaniu przez ten model parametrow opisywanych w ogłoszeniu. Czy mogę sie ubiegać o zwrot kosztów przeze mnie poniesionych ze względu na niezgodność z ogloszeniem? I prośbę o wycofanie ogloszen przez sprzedajacego na dany model opony ktory jest sprzedawany, lub wymuszenie na sprzedawcy dopisku ze sprzedawany jest jako 2gi gatunek.
Trzeba było wcześniej zapytać.
1. Musisz miec faktury imienne na w/w czynności (montaz, demontaz itp.).
2. Powinieneś mieć opinie/oswiadczenie oponiarza z zakładu o wadzie iopon.
3. Powinienes zlozyc reklamacje z w/w doku
4. Co do zwrotu poniesionych kosztów za zalozenie/zdjecie itp.: zalezy jeszcze z jakiego tytulu reklamowales towar.
@Arteq1995 za montaż i demontaż musi Ci oddać, za czas dojazdu na działkę, zaniedbanie teściowej i złe samopoczucie nic nie dostaniesz 😄
@kostas11: jesteś pewny, ze musi oddac jak powiedzmy reklamowal z tytulu gwarancji? 😮
Reklamuj i załóż dyskusję, tam masz pomoc Allegro i tam domagaj się zwrotu kosztów, napisałeś że sprzedający wiedział o wadach tzn; było to napisane w ofercie? Dyskusja(warto założyć): https://allegro.pl/moje-allegro/zakupy/dyskusje/nowa a na Allegro Lokalne: https://allegro.pl/moje-allegro/zakupy/dyskusje/nowa?source=LOKALNIE